Ak pravidelne pracujete vo vonkajšom prostredí, pretrvávajúca zima môže byť pre vás postrachom. Sneh a ľad sú záťažou nielen pre vás, ale aj pre váš smartfón. Ak smartfón ponecháte v bezpečí vrecka kabátu alebo nohavíc, pravdepodobne nástrahy tohto ročného obdobia prežije. Ak ho však ponecháte niekoľko hodín v zaparkovanom aute pri teplotách pod bodom mrazu, môže dôjsť k nevratnému poškodeniu batérie aj samotného zariadenia. Sneh a ľad tiež môžu viesť k poruche dotykového displeja a ovládanie telefónu bude oveľa náročnejšie, ak nie priamo nemožné. Pri náhlych zmenách teploty sa problémom stáva aj kondenzácia vlhkosti. Toto však neplatí pre odolné smartfóny Cat, tie sa v extrémnych pracovných podmienkach vyžívajú a ukážu, čo je v nich. Nasledujúcich päť vlastností dokazuje, prečo sú smartfóny Cat vždy vrcholom vo svojej triede. Telefón sme preverovali na odolnosť aj v našej redakcii.

NAYNitra-37

Absolútna funkčnosť pri extrémnych teplotách

V našich zemepisných šírkach nie je počas zimy výnimkou teplota -5 °C. Pre bežné smartfóny je to skutočné riziko úplne mimo ich ligy. Prístup k internetu a používanie aplikácií je možné iba nízkou rýchlosťou, ak vôbec. Toto prostredie však pre smartfóny Cat S40 a Cat S30 nepredstavuje žiadny problém. Oba odolné telefóny pracujú bez problémov pri teplotách v rozsahu -25 °C až 55 °C, bez akýchkoľvek obmedzení. Ak svoj telefón ponecháte v zime v mraze na stavbe alebo v lete niekoľko hodín na priamom slnečnom svetle, nemusíte sa o neho báť. Oba smartfóny majú certifikáciu Mil-Spec 810G a budú pracovať naďalej aj v extrémnych teplotách.

NAYNitra-34

Šikovní pracanti

Batérie bežných smartfónov neodolajú chladu. Prinajlepšom poskytnú 50 % výkonu a veľmi rýchlo zlyhajú. Smartfóny Cat odolávajú teplotám nižším ako 0 °C, ale zároveň poskytujú vynikajúcu kapacitu batérie 3 000 mAh. Telefóny Cat poskytnú aj v najnižších teplotách 12-hodinovú výdrž počas hovoru a 20 dní v pohotovostnom stave. Pracujú ťažko, ale inteligentne: Predinštalovaný personalizovaný obchod s aplikáciami pre profesionálov vám zabezpečí všetky nástroje, ktoré pre svoju prácu potrebujete, či už vodováhu, prevodník jednotiek alebo vymeriavanie pomocou fotoaparátu. Pripravení jednoduchým ťuknutím, bez ohľadu na teplotu.

NAYNitra-38

Obsluha s nasadenými rukavicami

Ak počas zimy, ako aj v lete často pracujete s nasadenými rukavicami, bežné displeje vám neumožnia pohodlnú obsluhu. Kým si vyzlečiete rukavice, volajúci už dávno položil, pretože celý proces vám potrvá príliš dlho. So smartfónmi Cat S30 a Cat S40 sa tomu vyhnete vďaka podpore obsluhy s nasadenými rukavicami*. Táto inovatívna funkcia vám umožňuje používať smartfón v rukaviciach. Ďalšou výhodou smartfónov Cat je lepšie držanie. Môžete ich používať v chladnom prostredí alebo v rukaviciach s výrazne menším nebezpečenstvom pádu.

NAYZilina-38

Odolnosť voči nárazom

Ak sa vám aj smartfón v zhone vyšmykne z rúk alebo ak vypadne z kabíny až na tvrdú zamrznutú zem, nemusíte sa obávať. S certifikáciou Mil-Spec 810G a sklom Corning Gorilla Glass s extrémnou odolnosťou voči rozbitiu odolá smartfón aj veľkým pádom a nárazom. Časy, v ktorých ste odpočítavali pracovnú dobu pohľadom na praskliny na displeji smartfónu, sú preč. Nezničiteľné telefóny Cat S40 a Cat S30 sú skutočnými členmi rodiny Caterpillar a ostávajú verné jej tradíciám – jednoducho sú na to postavené.

Odolnosť voči vode v daždi, na ľade a snehu

Smartfóny, ktoré sa používajú pri práci v teréne, musia odolať nielen nepohodlným teplotám, ale aj kvapalinám rôznych typov. Počas zimy je to najmä voda vo všetkých skupenstvách. Na stavbe, v poľnohospodárstve a v logistike je brodenie sa mlákami vody, bahna a snehu na dennom poriadku. V ťažkom priemysle sa stretnete s prachom a nečistostami, počas renovácií s farbami. Ak sa chcete na svoj smartfón spoľahnúť aj v takýchto rizikových prostrediach, dbajte na správnu certifikáciu. Tú najlepšiu ochranu zabezpečujú iba certifikácie IP68 a Mil-Spec 810G a práve nimi sa smartfóny Cat S30 a Cat S40 odlišujú od svojej konkurencie. Len ťažko nájdete odolnejšieho a spoľahlivejšieho partnera na prácu vonku v chlade.

NAY-Kosice-53

Technické údaje modelu Cat S40:

  • Odolnosť voči pádu z výšky až 1,80 m
  • Ochrana IP68 a Mil-Spec 810G – odolnosť voči vode, prachu a nárazom
  • Superjasný displej
  • Batéria s vysokou kapacitou (3 000 mAh)
  • Displej Corning Gorilla Glass 4
  • Fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx
  • 4G/LTE
  • Technológia s podporou obsluhy s nasadenými rukavicami*
  • Technológia sledovania mokrého prsta
  • Senzory pre signalizáciu odolnosti voči vode: Keď zariadenie stratí odolnosť voči vode, používateľovi sa okamžite zobrazí informácia s animáciou postupu na odstránenie problému

S40_nowat 

Technické údaje modelu Cat S30:

  • Batéria s vysokou kapacitou (3 000 mAh)
  • Odolnosť voči pádu z výšky až 1,80 m
  • Ochrana IP68 – odolnosť voči vode, prachu a nárazom
  • Ochrana Mil-Spec 810G: odolnosť voči olejom a mastnote, materiál s pevnosťou v šmyku
  • Technológia s podporou obsluhy s nasadenými rukavicami*
  • Technológia sledovania mokrého prsta
  • Displej Corning Gorilla Glass 3

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.