Nová funkcia začína byť dostupná aj na Slovensku.

Aplikácia Mapy dokáže na dennej báze sledovať, kde sa pohybujete. Ide tak o vynikajúci nástroj na sledovanie akýchkoľvek ciest. Časová os teraz získava nový vzhľad spolu s niekoľkými novými funkciami, ktoré vám pomôžu sledovať vašu aktivitu ešte podrobnejšie. Karta Štatistiky sa nachádza v Ponuke napravo hore – Vaša časová os – Štatistiky.

Štatistiky sú súčasťou časovej osi. Vďaka nim je možné sledovať, ako a kde ste sa počas určitého obdobia nachádzali. Berú sa do úvahy vaše spôsoby cestovania – od chôdze po lietanie – a každý mesiac je zaznamenávaný váš pohyb. Svoju aktivitu môžete porovnať pomocou stĺpcových grafov. Tie sa nachádzajú napravo od každého záznamu.

Okrem sledovania pohybu je možné si pozrieť na akých miestach ste boli. Google k tomuto účelu využíva rozsiahle znalosti o miestach, ako sú obchody, reštaurácie a bary, aby zistil, kde trávite čas. Vo výsledku funguje karta Štatistiky ako stránka so štatistikami toho, čo ste robili vo svojom voľnom čase. Podrobnosti dokonca uvádzajú váš „najaktívnejší“ deň v mesiaci.

Zvyšok nového používateľského rozhrania má niekoľko menších dizajnových zmien, aby sa na jednej obrazovke zobrazilo ešte viac informácií. Oveľa jednoduchšie je možné upraviť časovú os, a to vďaka novému pohyblivému tlačidlu. Okrem ďalších záznamov uvidíte aj novú kartu Výlety.

Karta Štatistiky sa rozširuje a je dostupná čoraz väčšiemu množstvu používateľov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Chcete zažívať pravidelné dobrodružstvá? Používajte Google Mapy!

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.