Na výstave Coceco v Inchebe sme si pozreli viaceré exponáty a centrálny vysávač vyzerá celkom fajn.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Centrálne vysávača a vysávacia hadica

Ide o zabudovanie výkonného vysávača tak, že ho nie je vidno. Je teda mimo dohľadu očí a zároveň pri jeho práci sa nedostávajú do miestnosti, v ktorej vysávate škodlivé prachové látky z vysávania. Necítiť ani žiadny zápach. Tento spôsob vysávania je vhodný aj pre alergikov. Pri vysávaní nepočujete hluk a manipulácia pri vysávaní je jednoduchšia – nemusíte rozkladať vysávač. Centrálna jednotka je pritom umiestnená napr. v garáži a výfuk z neho je vyvedený mimo domu.

Zdroj: www.vysavacehusky.sk
Centrálny vysávač je umiestnený mimo vysávaných miestností

Môže ísť o pripojenie vysávacej hadice na zásuvku v stene, pričom zo steny sa dá vytiahnuť hadica pokojne v dĺžke niekoľkých metrov . Stačí na ňu nasadiť len vysávaciu koncovku a spustiť vysávanie. Výhodné je aj naťahovanie hadice späť, čo sa realizuje tlakom vysávacieho vzduchu potom ako dáte dole koncovku a zapcháte koniec hadice dlaňou. Jednoduché a účinné.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Pripojenie hadice na zásuvku

Vysávače sú rozdelené do viacerých produktov napr. podľa podlahovej plochy, dĺžky rozvodov, počtu zásuviek v dome a toho, či si prajete vysávať aj vodu. Vysávacie zásuvky sa vyrábajú v rôznych farbách. Centrálny vysávač sa čistí zhruba raz za rok.

Existuje aj takéto podobné riešenie pre byty, kedy je vysávacia jednotka umiestnená napr. v pod umývadlom. Videli sme aj spôsob ako sa efektívne takto dá povysávať oblasť za dverami (Wally Flex) alebo naopak kuchynská linka. Dokonca sa takto dá pripojiť aj vysávací robot, ktorý potom do centrálneho odpadu prenesie povysávanú nečistotu.

Zdroje: vlastné, VysavaceHusky

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.