Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť CentralNic, globálny líder v oblasti technológií a spravovania doménových mien, ktorá je kótovaná na londýnskej burze cenných papierov, oznámila významnú strategickú investíciu na Slovensku. Spoločnosť CentralNic sa stala 100% akcionárom správcu slovenskej internetovej domény najvyššej úrovne .sk, spoločnosti SK-NIC. Spoločnosť kúpila akcie od holandského DanubiaTel Netherlands B.V.

Ben Crawford, generálny riaditeľ CentralNic, povedal:

“Teší nás, že sme transakciu úspešne uzavreli. SK-NIC prirodzene zapadá do nášho portfólia a podnikateľských zámerov. Chceme, aby sa spoločnosť SK-NIC stala modernou spoločnosťou pre správu domén, z ktorej bude mať úžitok slovenský Internet, spoločnosť a tiež prispeje k rozvíjajúcej sa slovenskej digitálnej ekonomike. Aby sa tak stalo, posilníme našu prevádzku v Bratislave o nové technológie a špecializované know-how. Budeme úzko spolupracovať s našimi partnermi, zákazníkmi a inými dôležitými partnermi.”

Riaditeľom spoločnosti SK-NIC zostáva Peter Bíro, ktorý sa tiež stal členom predstavenstva spoločnosti SK-NIC a členom Komisie. Spoločnosť posilnil aj Vladimír Vaňo, ktorý sa stal vedúcim komunikácie SK-NIC a zároveň aj ekonómom pre skupinu CentralNic. Spoločnosť si ponechá všetkých súčasných zamestnancov a v nasledujúcom období chce počet zamestnancov zvýšiť, aby posilnila tím.

Spoločnosť CentralNic bude investovať do  zlepšenia služieb spoločnosti SK-NIC, využitím unikátnej technologickej platformy skupiny a prostredníctvom poskytovania nových služieb. Spoločnosť bude podporovať slovenskú internetovú komunitu poskytovaním kvalitných a stabilných služieb za konkurencieschopné ceny. Tiež prispeje 5% z výnosov spoločnosti SK-NIC do na to určeného fondu, ktorý bude podporovať rozvoj slovenskej digitálnej ekonomiky, a to na základe zmluvných podmienok spolupráce  so slovenskou vládou.

Značky: