Ak ste dnes (29. 3. 2021) potrebovali vstať v čase medzi 02:00 – 03:00, pri niektorých smartfónoch ste mali smolu.

Zmena času zo zimného na letný priniesla so sebou neočakávanú chybu – funkcia budík nefungovala korektne v prípade niektorých smartfónov.

Zimný čas sa menil na letný dňa 28. 3. 2021, v čase 2:00 sa hodiny okamžite posunuli na 3:00. Smartfóny si však toto správanie zapamätali a aplikovali ho aj v prípade, že ste si chceli nastaviť budík na čas v rozmedzí 2:00 až 3:00 na dnešný deň (29. 3. 2021).

Viaceré smartfóny nám totiž pri nastavení budíka na čas 2:45 automaticky zmenili budík na 3:45, zriedkavo na 1:45. Toto správanie sme si všimli v prípade telefónov značiek Huawei, OnePlus či Realme. Smartfóny značiek Samsung, Sony a Apple v rámci nášho testovania tento problém nemali a budík nastavili korektne.

Môžeme polemizovať, nakoľko je táto chybička operačného systému telefónov problémom. Na tento problém nás však upozornili naši čitatelia a ako by vám povedal aj náš Ondrej – keď vstáva do Telerána, tento čas budíka využíva. Faktom však je, že aktuálne už funguje nastavenie budíka korektne a bez problémov na všetkých telefónoch.

Nastavenie budíka v telefóne OnePlus. Všimnite si, že už pri zvolení času 02:45 nám telefón oznámil, že sa budík spustí o 5 hodín, čo zodpovedá času 03:45. Obrázky si môžete zväčšiť kliknutím na ne

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj: 

iPhone trápi nová chyba. Jedna správa narobí paseku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit