Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 22. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Fotky Google sa zmenia na sociálnu sieť

Fotky Google sú najlepšou aplikáciou pre zálohovanie a úpravu fotografií pre systémy iOS a Android. Nielenže ponúkajú detailné nastavenie ukladania fotografií, ale ponúkajú aj množstvo nástrojov na ich úpravu. Nedávna analýza kódu aplikácie Fotky odhalila zaujímavé zmeny na obrazovke zdieľania, na ktorých Google pracuje. Súčasťou aplikácie sa má stať stránka v štýle informačného kanála s upozorneniami. V ňom bude možné napríklad označiť fotografie hodnotením “Páči sa mi”, ako aj pridávať komentáre k albumom spolu s ďalšími upozorneniami.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Pýtali sme sa, prečo meškajú vlaky?

Zisťovali sme, ako je to s meškaním vlakov, ako funguje priorita vlakov na trati a či sa dá meškanie nejako predpovedať. Odpovede poskytol Dominik Drevický, hovorca ZSSK.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Viac ako polovica používateľov smartfónov Google Pixel si už ďalší model od Googlu nevyberie

Často sa stáva, že používatelia smartfónov sú verní jednej značke. Akonáhle si niekto kúpi napríklad smartfón od Samsungu, používa ho niekoľko rokov a následne siahne po novom telefóne tej istej značky. Niekedy sa však stane, že si používateľ rovno povie, že zmení značku a vyskúša niečo nové. Práve na toto sa zameral nový prieskum, ktorý sa pýtal používateľov konkrétnych značiek, aká je pravdepodobnosť, že pri najbližšej príležitosti zmenia svoju značku telefónu.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. POCO Pad oficiálne: Prvý tablet tejto značky zaujme veľkým displejom aj cenou

POCO predstavilo smartfóny série POCO F6 a spolu s nimi aj svoj prvý tablet. Nazýva sa POCO Pad a podobne ako telefóny tejto značky chce zaujať najmä výborným pomerom cena/výbava.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. HONOR 200 lite: zaujímavý telefón pod 300 eur a s adaptérom ako darček

Ide o telefón, ktorý je špecialistom na portrétové fotky, páči sa nám aj jeho AMOLED displej a predáva sa za zaujímavú cenu. Na slovenskom trhu sa predáva s darčekom a je ním adaptér HONOR SuperCharge 66W. Navyše dostanete aj zľavový kupón, s ktorým je možné získať HONOR 200 Lite ešte o 50 eur lacnejšie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Ktoré hodinky majú najpresnejšie GPS? Porovnal som Apple Watch, Garmin, Suunto a Xiaomi

V rámci testovania smart hodiniek sa vždy venujem aj vyhodnocovaniu presnosti záznamu GPS. V mojich recenziách a videorecenziách nájdete viacero fotiek, ktoré zobrazujú zaznamenanú trasu vzhľadom na mapu a prípadne aj porovnanie s konkurenčnými hodinkami, či už ide o Garmin Forerunner 955 alebo Apple Watch Ultra 2 – podľa toho, ktoré mám práve na druhej ruke.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: