Zdá sa, že spustenie predaja dlho pripravovaného nástupcu iPhone SE z roku 2016, je konečne na spadnutie.

Je dokonca možné, že príde skôr ako sa pôvodne očakávalo. Podľa nových správ môže byť iPhone 9 k dispozícii už v najbližších dňoch. Tomuto faktu nahráva aj blížiace sa spustenie predaja značkového ochranného puzdra. 

Od 5. apríla bude k dispozícii ochranné puzdro UAG, na ktorom je zreteľne uvedený model, pre ktorý je určené, teda nový 4,7-palcový iPhone pre rok 2020. Toto ochranné puzdro odhaľuje aj otvor pre fotoaparát podobného tvaru a veľkosti, aký sme mohli vidieť aj v prípade modelov iPhone 7 a 8.

Spoločnosť Apple predstavila minulý týždeň viaceré zaujímavé novinky a vzhľadom na to, že iPhone 9 nie je vlajkovou loďou, tak aj tento model by mohol byť predstavený podobným spôsobom. 

iPhone 9

Zdroj: 9to5mac

Očakáva sa, že k novému cenovo dostupnému iPhonu sa pripojí aj väčší 5,5-palcový model, ktorý bude pravdepodobne niesť označenie iPhone 9 Plus. Oba telefóny budú mať „starý známy“ dizajn zariadení iPhone 8. Zásadným vylepšením však bude čipová sada A13 Bionic. Ostatná očakávaná výbava bude nasledovná – 3 GB pamäte RAM, 64/128 GB úložného priestoru a jeden zadný fotoaparát. Základná cena pre menší 4,7-palcový model by mala štartovať na úrovni 400 dolárov.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple dnes predstavil nový iPad Pro a klávesnicu s trackpadom. Úplné nový prístup, úplne nové možnosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.