Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti Mercedes-Benz Group China Ltd. a BMW Brilliance Automotive Ltd. sa dohodli na založení spoločného podniku v pomere 50:50, ktorý bude v Číne budovať a prevádzkovať spoločnú sieť rýchlonabíjacích staníc s cieľom poskytovať čínskym zákazníkom prémiové nabíjacie služby.

Spoločnosti Mercedes-Benz a BMW budú využívať know-how zo svojich predchádzajúcich aktivít v oblasti nabíjania na celom svete a v Číne, ako aj dôkladné znalosti trhu v segmente xEV (elektrické vozidlá a hybridné vozidlá dobíjateľné zo siete) v Číne s cieľom ponúknuť na lokálnej úrovni rýchle, pohodlné, komfortné, spoľahlivé a na mieru šité riešenia nabíjania. Cieľom spolupráce je zlepšiť skúsenosti zákazníkov s verejným nabíjaním.

Spoločný podnik plánuje do konca roka 2026 vybudovať nabíjaciu sieť s minimálne 1 000 stanicami a približne 7 000 rýchlonabíjacími bodmi, pričom sa bude spoliehať na využívanie najmodernejších technológií nabíjania. Očakáva sa, že prvé rýchlonabíjacie stanice budú uvedené do prevádzky od roku 2024 v regiónoch Číny s najvyššou hustotou využívania elektrifikovaných vozidiel.

Sieť rýchlonabíjacích staníc bude verejne prístupná a bude k dispozícii pre všetky značky vozidiel. Zákazníci značiek Mercedes-Benz a BMW budú môcť využívať celý rad exkluzívnych funkcií, ako je funkcia Pripojiť a nabíjať alebo predbežná rezervácia nabíjacích bodov. Všade, kde to bude možné, sa spoločný podnik bude usilovať o obstarávanie elektrickej energie priamo z obnoviteľných zdrojov, aby tak vznikli podmienky na udržateľné a ekologické nabíjanie.

Transakcia musí byť schválená dozornými orgánmi.

Značky: