Fanúšikovia tohto hip-hopera sa príliš nepotešili, nechal odstrániť väčšinu svojich albumov zo Spotify.

Hip-hopová hviezda má rozsiahlu tvorbu a množstvo diskografie, doteraz tomu tak bolo aj v prípade Spotify. Tento víkend zmizli hlavne sólové albumy.

Fanúšikovia však stále môžu nájsť albumy a single, na ktorých sa podieľal v spolutvorbe napríklad s Kanye Westom, R. Kellym alebo napríklad Linkin Park

Autor fotky: Ari Perilstein/Getty Images for Roc Nation

Ďalším zaujímavým faktom je, že napríklad kompilácia hitov z roku 2010, The Hits Collection Volume One, je stále on-line a môžete ju počúvať. A toto by fanúšikom chýbalo viac, ako niektoré už stiahnuté skladby.

Možno Jay Z nasleduje kroky Taylor Swift, ktorá sa ohradila proti počúvaniu hudby zadarmo, alebo teda minimálne v reklamne sponzorovanom režime neprémiových používateľov.

Umelci sú na rôzne dohody so streamovacími gigantmi citliví a niet sa čomu čudovať. Chcú za svoju tvorbu zaplatiť a pravdepodobne streamovacie služby nie sú vyslovene „zlatá baňa“.

Takisto sa hovorí čoraz viac o tom, že niektoré albumy budú dostupné najprv pre platiacich používateľov Spotify, až potom pre tých, čo si službu neplatia.

Prečítajte si:

Apple Music má Swift, Spotify kúpil analytický startup

Zdroj: Forbes

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.