Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ZoneDAS je riešenie, s ktorým je možné zaistiť kvalitné pokrytie mobilným signálom aj v inak zle dostupných miestach. Ich typickými príkladmi sú nákupné galérie, parkovacie domy, športové arény a ďalšie rozsiahle objekty, ktoré majú niekoľko podlaží (a eventuálne tiež suterén) a ktorých konštrukcia prakticky znemožňuje prestup mobilného signálu.

Sami sa niekedy divíme, koľko takých objektov okolo nás je. ZoneDAS kvalitný mobilný signál dostane aj do miest, kde nefunguje mobilná sieť, a preto nie je divu, že sa v posledných rokoch týmto produktom na trhu tak darí.

Rýchle pripojenie

Mimochodom, skratka DAS v názve ZoneDAS znamená „distribuovaný anténny systém“, ktorý sa niekedy označuje tiež ako „aktívny DAS“. Súčasťou systému sú zariadenia pre prenos signálu, ktoré sa nachádzajú na každom podlaží alebo na kľúčových miestach v budove a zaisťujú lokálne pokrytie mobilným signálom. Tieto zariadenia sú optickým alebo medeným káblom spojené s externou anténou poskytujúcou rýchle pripojenie do mobilných sietí.

Spoločnosť Zyxel teraz na trh uvádza novú verziu systému nazvanú ZoneDAS One, ktorá je vďaka podpore 5G ešte atraktívnejším riešením do miest s chýbajúcim kvalitným mobilným signálom. Určite nie je nutné sa zmieňovať o vyššej rýchlosti technológie 5G. Ruku v ruke so stále lepším pokrytím sietí 5G a s bohatšou ponukou 5G telefónov stúpa tiež význam kompatibility s touto technológiou.

Radi by sme v tejto súvislosti uistili zákazníkov, že aj po príchode verzie ZoneDAS One na trh budú mať naďalej možnosť zakúpiť tiež ďalšie riešenia ZoneDAS s podporou 4G/LTE a už tak vysokej rýchlosti, ktorú táto technológia ponúka.

Rastúce očakávania zákazníkov

Technológia a potreby užívateľov sa neustále vyvíjajú a menia, pričom ešte nikdy nebolo tak dôležité držať krok s rastúcimi očakávaniami užívateľov. Technológia 5G predstavuje budúcnosť, a tak nie je divu, že zákazníci aj obchodní partneri sa nás už nejakú dobu pýtajú, kedy v Európe predstavíme verziu systému ZoneDAS s podporou 5G.

K našej veľkej radosti táto chvíľa práve prišla, pričom očakávame, že tiež riešenie ZoneDAS ONE si čoskoro získa veľkú obľubu zákazníkov. Pokiaľ sa o ňom chcete dozvedieť viac, kontaktujte, prosím, lokálne zastúpenie alebo partnera spoločnosti Zyxel.

Značky: