Letná aktualizácia programu ZPS X priniesla viacero nových vlastností, z ktorých sme si vybrali práve jednoduchú publikáciu fotiek na sociálnych sieťach.

Týchto sietí je dnes už naozaj veľa a keď chcete byť aktívny hoci len na tých, ktoré sú na Slovensku naozaj populárne, tak aj s jedinou fotkou máte celkom čo robiť. ZPS X teraz prichádza s riešením, ktoré vám uľahčí život.

Takto jednoduché je teraz publikovať aj na 9 sociálnych sieťach naraz

Publikovať z desktopového počítača alebo notebooku fotografie na sociálne siete nemusí byť celkom jednoduché. Napr. publikovať fotku z notebooku na Instagram je takmer nemožné, táto sociálna sieť preferujete ukladanie fotiek z mobilného zariadenia. Ale ak fotíte zrkadlovkou, môžete si síce preniesť fotku do mobilu a publikovať ju, ale to je škrabanie sa pravou rukou za ľavým uchom.

ZPS X to teraz dokáže – teda presnejšie, dokáže to technológia startup firmy Pixbuf, s ktorou sa Zoner dohodol na spolupráci. Vo výsledku tak dostanete na rok prémiové konto v hodnote 40 Eur na to, aby ste si vyskúšali všetky možnosti tejto služby. Na jeden klik tak môžete publikovať alebo naplánovať publikáciu na službách Facebook, Twitter, 500px, Flickr, Tumblr, Pinterest, Blogger, Instagram, EyeEm a YouPic.

Pozrieť si môžete aj to, aké fotografie máte pripravené v rade určenej na publikáciu, čo máte naplánované, ale aj to, ako sa vašim fotkám na sociálnych sieťach darí. Teda koľko máte likeov, komentárov, zdieľaní a videní. Naraz môžete zverejniť na príslušných sieťach len jednu fotografiu.

Takto si vyberáte na akých sociálnych sieťach má byť fotografia zverejnená

Celkovo je to unikátna možnosť ako mať čo najmenej roboty a pritom budiť dojem, že žijete sociálnymi sieťami naplno. To všetko z prostredia, ktoré dobre poznáte pri spravovaní fotografií. Celú službu sme si vyskúšali a páčila sa nám. Ak ju chcete vyskúšať, použite z modulu Správca, Vyvolať alebo Editor položku Zdieľať. Na výber máte buď Naplánovať cez Pixbuf alebo Spravovať frontu Pixbuf.

Následne sa objaví prostredie Pixbuf, vybraná fotografia sa nahrá na príslušný cloud a vy si môžete vybrať, na akých sieťach sa objaví. Na použitie sociálnej siete musíte mať samozrejme meno a heslo. Pixbuf sa dá tiež použiť ako samostatná webová aplikácia.

A získate prehľad čo ste kedy na sieťach publikovali a s akým výsledkom

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.