Aplikácia Zoner Photo Studio X prináša v novej aktualizácii vyšší výkon pre nové ale aj staršie počítače, prehľadnejšie používateľské rozhranie a nové funkcie na úpravu fotografií.

Rýchlejšie úpravy pomocou grafickej karty

Zoner Photo Studio X teraz využíva výkon grafickej karty v počítači. Aj niekoľko generácií stará herná grafická karta teraz dokáže zrýchliť priemerný čas exportu fotografií až dvojnásobne.

Aktualizácia ZPS
Aktualizácia ZPS

Optimalizácia pre starší hardvér

Nie každý si môže dovoliť hernú grafickú kartu alebo najmodernejší procesor vo svojom počítači. Vývojári mysleli aj na tieto prípady a optimalizovali celý proces načítania a úpravy fotografií. Výsledkom je plynulejšia úprava pri rovnakej kvalite náhľadu a celkovo rýchlejšie spracovanie fotografií.

Úprava farebných odtieňov pomocou 3D LUT

Jesenná verzia programu Zoner Photo Studio X prichádza s podporou 3D LUT. Táto technológia z filmového priemyslu presahuje možnosti bežných predvolieb a umožňuje výrazne zmeniť farebné podanie fotografie. Aplikácia kreatívnych 3D LUT navyše nemení predvolené hodnoty jednotlivých parametrov.

Aktualizácia ZPS
Aktualizácia ZPS

Nový panel nástrojov a prehľadnejšia navigácia

Nový panel nástrojov dostupný vo všetkých moduloch ZPS X zjednocuje pohyb v menu a často používané nástroje tak, aby boli k dispozícii v blízkosti fotografií. Tento nový panel nástrojov si môžete úplne prispôsobiť.

Miestne úpravy teraz so všetkými nástrojmi

Aktualizácia rozširuje ponuku nástrojov na lokálne úpravy v module Vyvolať. Teraz je možné lokálne upravovať vyváženie bielej, redukciu šumu, polarizáciu a ďalšie parametre.

Úspora času s predvolenými parametrami úprav RAW

Môžete jednoducho upravovať predvolený stav napríklad hodnôt expozície alebo akejkoľvek inej sekcie parametrov. Je tiež možné spravovať súpravy predvolených úprav pre rôzne fotoaparáty. To všetko vedie k úspore času pri často sa opakujúcich úpravách.

Výber nových funkcií pre pohodlnejšiu prácu

Ak pracujete s videoklipmi, oceníte nové plynulé ovládanie rýchlosti vrátane možnosti spätného chodu v čase a hromadnej práce s kľúčovými snímkami. Tvorcovia fotokníh uvítajú možnosť sledovať zmeny na použitých fotografiách a automaticky sledovať všetky pohyby týchto fotografií.

Novinky v aplikácii Zoner Photo Studio X si môžete tradične vyskúšať stiahnutím 7-dňovej skúšobnej verzie. Platí to aj pre tých, ktorí si už tento softvér predtým vyskúšali.

Zdroje: vlastné, Zoner

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.