Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aj tento rok, vo štvrtok 18. apríla 2024, budú na tratiach tatranských elektrických železníc (TEŽ) (Poprad-Tatry – Starý Smokovec – Štrbské Pleso a Starý Smokovec – Tatranská Lomnica) dobrovoľníci z Ligy proti rakovine, konkrétne študenti Gymnázia Kukučínova Poprad, vykonávať v čase od 8:00 do 14:00 finančnú zbierku. Cestujúci tak budú mať možnosť pripnúť si narcis a dobrovoľne prispieť na dobrú vec.

ZSSK podporuje osvetové aktivity zamerané na prevenciu zdravia a sociálno-spoločenské témy, napríklad prevencia kardiovaskulárnych a zubných ochorení, zbierka Bielej pastelky a podobne.

Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?“ Takto znie tohtoročné posolstvo verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine – DEŇ NARCISOV. Každý pozná niekoho, kto trpí rakovinou a je dôležité spomenúť si na neho pri pripínaní žltého kvetu, symbolu spolupatričnosti s onkologickými pacientmi.

Zbierka bude prebiehať už tradične v uliciach miest a obcí Slovenska, a to tiež vo štvrtok 18. apríla. Verejnosť môže prispieť aj prostredníctvom SMS na číslo 848 v termíne od 14. do 21. apríla.

ZSSK vám ďakuje, že si pripnete malý kvietok narcisu na podporu onkologických pacientov v tatranských vlakoch TEŽ či v uliciach miest a obcí. Viac o možnostiach prispenia i o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na Deň narcisov (dennarcisov.sk).

Značky: