Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Košice s Bratislavou spojí v utorok 23. 4. 2019 mimoriadny rýchlik

Cestovná horúčka v súvislosti s tohtoročnými veľkonočnými sviatkami vrcholí. Dnes na Veľký piatok očakáva Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) najväčší nápor cestujúcich. Veľká časť vlakov zo západu na východ je už takmer vypredaná.

V utorok po sviatkoch (23. 4. 2019) ZSSK vypraví druhý z dvoch mimoriadnych rýchlikov – R 11610 (Košice 14:14 – Bratislava hl. st. 20:16). Bude zostavený z 10 vozňov 2. triedy, do ktorých je možné zakúpiť si miestenky.

Všetky informácie o mimoriadnych a  posilových vlakoch sa dozviete na webe ZSSK à https://www.slovakrail.sk/sk/aktuality/velka-noc-sa-opaet-nesie-v-znameni-posilnenej-dopravy.html. Kompletný prehľad vlakov InterCity, posilnených o ďalšie vozne, nájdete tu à https://www.slovakrail.sk/sk/aktuality/zssk-pocas-velkonocneho-obdobia-posilni-27-vlakov-intercity.html.

S ohľadom na technické možnosti budú operatívne posilňované vybrané pravidelné vlaky kategórií IC, Ex, R, RR, REX a Os. ZSSK vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie v tomto období odporúča cestujúcej verejnosti, aby si cestovné doklady zaobstarala v dostatočnom časovom predstihu. Cestovné lístky a rezervácie miesta si cestujúci môžu zakúpiť nielen v pokladniciach ZSSK, ale pohodlne aj prostredníctvom nového responzívneho e-shopu či mobilnej aplikácie Ideme vlakom. V záujme osobného komfortu odporúčame cestujúcim aj zabezpečenie miesteniek, hoci väčšina vlakov ZSSK nie je povinne miestenková.

Značky: