Ďalší zvlhčovač určený do bežných priestorov je Oskar od Stadler Form. S výhodou ho použijete hlavne v zime, keď býva vo vykúrených bytoch nízka vlhkosť. Produkt existuje v troch veľkostiach – Oskar Lite je určený do priestorov s plochou 30 m2, originálny Oskar obslúži priestory do 50 m2 a Oskar Big nasadíte vo priestoru s plochou do 100 m2. Pri prevádzke prechádza suchý vzduch cez dve antibakteriálne filtračné kazety, ktoré sú zvlhčované  vodou. Kazety sú vyrobené z látky a papiera a voda stúpa smerom dohora. Ventilátor je umiestnený v hornej časti prístroja a ženie vlhkosť rovnomerne do miestnosti. Nádrž na vodu má u originálneho Oskara objem 3,5 litra.

Voda sa dá do zvlhčovača pohodlne dopĺňať aj počas prevádzky. Ak chcete, môžete na špeciálny filter nakvapkať aj prírodnú aromatickú látku. Princíp zvlhčovania je evaporačný a pracuje na princípe prirodzeného odparu. Vlhkosť v miestnosti tak stúpa pomerne rýchlo, ale zároveň nehrozí presýtenie vzduchu vodnými parami.

Cena: 159 EUR
Zapožičal: Play Electronics

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 12/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.