Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • V utorok 25. júna sa vo Zvolene koná podujatie pre budúcich profesionálov v doprave
  • Zisti viac o práci a benefitoch v Železničnej spoločnosti Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko pozýva na zážitkovo-edukačné podujatie, kde sa dozviete viac o perspektívnej práci v oblasti dopravy. Akcia „Študuj dopravu“ sa uskutoční pod záštitou ministra dopravy Slovenskej republiky v utorok 25. júna od 8:00 do 14:00 v priestoroch železničnej stanice Zvolen osobná stanica. Vstup na podujatie je bezplatný a otvorený pre širokú verejnosť. Chýbať nebude ani národný dopravca.

Cieľom je zvýšiť záujem žiakov 2. stupňa základných škôl o štúdium na stredných odborných školách a vysokých školách a popularizovať povolania v sektore dopravy. Organizátorom podujatia je Stredná priemyselná škola dopravná vo Zvolene v spolupráci s Regionálnym centrom kariéry Banskobystrického samosprávneho kraja.

Žiaci sa dozvedia viac o možnostiach uplatnenia sa v tomto atraktívnom sektore vďaka vyše 20 odborníkom z oblasti dopravy. Triedne kolektívy budú prechádzať jednotlivými stanovišťami, kde získajú odpovede na otázky do odpoveďového hárku, ktorý bude zároveň žrebom v súťaži o zaujímavé zážitkové ceny, ako napríklad hodina jazdy na motokárach, exkurzia na železničnej stanici alebo na letisku Sliač. Železničná spoločnosť Slovensko venuje jednému školskému kolektívu darčekový poukaz na exkurziu v Rušňovom depe Vrútky s platnosťou do konca roka 2024.

„Naša spoločnosť kladie veľký dôraz na vzdelávanie a rozvoj mladých talentov. Veríme, že investícia do vzdelania je investíciou do budúcnosti nielen našej firmy, ale aj celého sektora dopravy. Sme stabilným zamestnávateľom odhodlaným poskytovať študentom tie najlepšie podmienky pre ich profesionálny rast a veríme, že toto podujatie im predstaví nové obzory a možnosti železníc, že sa mnohí z nich rozhodnú prísť pracovať práve do našej železničnej spoločnosti,“ hovorí Peter Helexa, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

Železničná spoločnosť Slovensko, Najzamestnávateľ roka 2023 v kategórii Doprava a logistika, je perspektívnym zamestnávateľom vďaka svojej istote a stabilite, ale aj platovým podmienkam, ktoré neustále rastú. Očakávaný priemerný plat v Železničnej spoločnosti Slovensko za rok 2024 je až 2 040 eur. Konkrétne u rušňovodičov by to mohlo byť až 2 330 eur.

Prezentácia Železničnej spoločnosti na podujatí Študuj dopravu bude zahŕňať tlač vzorových cestovných lístkov a rôzne kreatívne aktivity pre deti. Súčasťou sprievodného programu budú ukážky výkonu povolaní v doprave, dopravné simulátory, dopravná výchova, kvízy a súťaže. Viac informácií o podujatí nájdete na webe Strednej priemyselnej školy dopravnej vo Zvolene.

Značky: