Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prepínače série GS2220, ktoré je možné spravovať pomocou WEB GUI, cloudu, rozhrania CLI a protokolu SNMP, svojim výkonom a flexibilitou organizáciám umožňujú prispôsobiť svoj chod novej realite.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu podnikových a domácich sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes predstavila novú produktovú sériu GS2220. Hybridné prepínače tejto série pracujú na druhej vrstve a do školských a podnikových sietí prinášajú mimoriadny výkon a bezkonkurenčnú flexibilitu v podobe štyroch režimov správy, t.j. riadenie pomocou WEB GUI, cloudu, rozhrania príkazového riadku (CLI) a protokolu Simple Network Management Protocol (SNMP).

Séria GS2220 je v portfóliu spoločnosti Zyxel nástupcom radu GS2210 tvoreného najpredávanejšími prepínačmi pracujúcimi na druhej vrstve

„Narušenie prevádzky vyvolanej pandémiou ochorenia COVID-19 nám dôrazne pripomenulo význam riešení, ktoré sú za každej situácie pripravené k flexibilnej správe siete,“ poznamenáva Martin Bratičák, Regional Director CEE v spoločnosti Zyxel Networks. „Spoľahlivá sieť, ktorá sa obíde bez nutnosti prvotne iniciovať cloudový management na prvku, správcom v tejto zložitej dobe umožňuje redukovať zbytočný spoločenský kontakt.“

Medzi hlavné prednosti tejto série prepínačov patrí kompatibilita s cloudovou platformou Nebula, vďaka ktorej je možné siete prostredníctvom centrálneho rozhrania monitorovať a spravovať odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Platforma Nebula od spoločnosti Zyxel je vytvorená s dôrazom na potreby firiem a organizácií, čo sa prejavuje vyššou efektivitou inštalácie, konfigurácie aj analytiky.

Všetky prepínače série GS2220 dodávame s ročnou licenciou Nebula Pro, aby sa jej užívatelia mohli oboznámiť s výhodami vzdialenej centrálnej správy po cloude a mali k dispozícii riešenie pre jednoduchú budúcu migráciu na cloud.

Tí, ktorým riadenie siete po cloude nevyhovuje, môžu zvoliť lokálnu správu pomocou rozhrania WEB GUI alebo CLI, ktorá sa vyznačuje vysokou granularitou a kompletným prístupom k zápisu a čítaniu. Ďalšou možnosťou je režim riadenia protokolom SNMP, ktorý poskytuje kompletné informácie o správe a zásadne uľahčuje riadenie sieťovej infraštruktúry.

Stabilné, tiché a kompaktné prepínače

Vzhľadom k rastúcej unifikácii dátovej, hlasovej a video prevádzky, e-commercie a ďalších aplikácií v sieti nesú prepínače pracujúce na druhej vrstve stále väčšie bremeno konvergencie. Séria GS2220 preto disponuje výrazne lepším hardvérom i softvérom pre zaistenie stability, ktorá je v prípade prepínačov L2 tak potrebná. Vedľa stability sa prepínače série GS2220 vyznačujú tiež mimoriadnou spoľahlivosťou, ku ktorej prispievajú mimo iných 2x silnejšia ochrana pred elektrickým výbojom a 4x silnejšia ochrana pred prepätím.

Užívatelia kladúci dôraz na ticho nepochybne ocenia tiež ich nové bezventilátorové vyhotovenie. A v neposlednom rade modely GS2220 ostatné PoE prepínače porážajú tiež svojimi kompaktnými rozmermi, ktoré ušetria spústu miesta v racku.

Široká ponuka portov

Flexibilita prepínačov série GS2220 sa neprejavuje iba možnosťami správy, ale tiež počtom portov. Prepínače podporujú všetky možné spôsoby použitia na L2 vrstve, až 44 gigabitových portov RJ45 a naviac ešte kombinované gigabitové metalické/optické SFP porty alebo dva SFP porty. Pre siete, u ktorých je kladený dôraz na pokročilé L2 riadiace funkcie na prístupovej vrstve, sú k dispozícii tiež modely s menším počtom portov.

Značky: