Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V reakcii na rastúcu dostupnosť 5G spoločnosť Zyxel na trh uviedla tri nové routery s podporou 5G sietí, ktoré spoločnostiam aj individuálnym užívateľom prinášajú všetky výhody tejto ultra rýchlej technológie.

5G predstavuje prevratnú technológiu, ktorá ponúka rýchlosť zrovnateľnú so širokopásmovým káblovým pripojením. Zatiaľčo jej predchodca, t.j. 4G LTE, pomerne často slúži ako záloha k širokopásmovému pripojenie, 5G budú organizácie aj individuálni užívatelia v omnoho väčšej miere využívať ako svoje hlavné pripojenie, a to najmä v miestach, kde existujú len obmedzené možnosti pripojenia inou technológiou.

Naša nová rodina NR routerov (skratka NR znamená „New Radio“) podporuje najmodernejšiu technológiu 5G a zahŕňa interiérový (NR5101), vonkajší (NR7101) aj mobilný (NR2101) model, vďaka čomu si v nej vyberie skutočne každý, či už sa jedná o organizácie požadujúce špičkové pripojenie vo vnútri budov, o vonkajšiu kaviareň alebo o individuálnych užívateľov, ktorí chcú mať ultra rýchle pripojenie na internet vždy so sebou.

Čo užívateľ, to iná požiadavka

Model NR2101 je prenosný router, ktorý umožňuje jednoduché zdieľanie 5G pripojení napríklad s rodinou alebo priateľmi a vďaka svojim parametrom poslúži ako dokonalý spoločník na dovolenke alebo služobnej ceste v miestach, kde nie je k dispozícii

káblové pripojenie ani WiFi. Najvýkonnejším a najodolnejším z novej produktovej rodiny je router NR7101, ktorý je navrhnutý k zapojeniu vonku a príjem dát dovnútra, či už sa jedná o vonkajšiu reštauráciu, odľahlé priestory alebo inú lokalitu, kde pripojenie na internet nie je ľahké zaistiť inými spôsobmi.

Takých miest sa nájde prekvapivo veľa. Ako príklad môžeme uviesť pripojenie na internet na turistickej lodi alebo v lokalite, kde kvôli nedostatku času nebolo možné inštalovať káblové pripojenie, čo sa často stáva v situácii, kedy nejaký odborný tím musí riešiť problém v mieste, kde štandardne nie je pripojenie na internet nevyhnutné.

Ponuka, z ktorej si vyberie každý

Z uvedených troch noviniek sa s najväčším záujmom trhu stretol náš nový interiérový router NR5101. To platí najmä o Škandinávii a iných častiach Európy, kde je inštalácia širokopásmového káblového pripojenia zložitá alebo finančne nevýhodná. Práve v týchto miestach je technológia 5G vďaka svojej špičkovej rýchlosti ideálnym riešením.

Či už ako organizácie alebo individuálny užívateľ máte akékoľvek potreby, so sériou routerov NR si môžete užívať všetky výhody technológie 5G.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer zo spoločnosti Zyxel.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.