Zdokonalený operačný systém SD-WAN ponúka lepšie možnosti konfigurácie prevádzkyschopnosti, správu prostredníctvom rozhrania príkazového riadku a nasadenie VLAN bez fyzického nastavovania.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu domácich a podnikových sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes predstavila nové aktualizácie svojho riešenia SD-WAN. Jeho najnovšia verzia IT tímom a poskytovateľom riadených služieb prináša lepšiu funkcionalitu a viac možností pri vzdialenej správe a monitoringu sietí.

Ruku v ruke s rozmachom práce z domu pribúdajú tiež výzvy spojené s dostupnosťou a bezpečnosťou sietí, a to bez ohľadu na to, kde sa užívatelia a ich zariadenia nachádzajú. Vďaka vylepšeným funkciám operačného systému SD-WAN dokážu IT tímy a poskytovatelia riadených služieb ľahšie konfigurovať siete a riešiť problémy na diaľku, aby zamestnanci mohli aj mimo svoju kanceláriu pracovať tak, ako sú zvyknutí.

Zaistenie prevádzkyschopnosti z akéhokoľvek miesta

Práca z domu bezpodmienečne vyžaduje spoľahlivé sieťové pripojenie a nepretržitú prevádzkyschopnosť systémov. Aktualizované riešenie SD-WAN od spoločnosti Zyxel prispieva k vysokej prevádzkyschopnosti napríklad tým, že podporuje viac záložných pripojení a ich optimalizáciu, takže správcovia môžu vždy poskytovať spoľahlivý prístup k sieti. Pomocou riadiaceho softvéru v cloude môžu správcovia odkiaľkoľvek konfigurovať nastavenie prevádzkyschopnosti a udržovať podnikové siete v chode.

Rozhranie príkazového riadku pre riešenie problémov na diaľku

Najnošia verzia SD-WAN zahŕňa tiež správu prostredníctvom rozhrania príkazového riadku (CLI), ktorá IT manažérom a poskytovateľom riadených služieb ponúka širšie možnosti riadenia a podrobnejšie informácie pre riešenie problémov na diaľku.

Nasadenie VLAN bez fyzického nastavovania

V prípade väčších sietí, kde sú k riadeniu podskupín s rôznymi sieťovými a bezpečnostnými zásadami používané siete VLAN, môže byť vzdialená správa nielen zložitá, ale tiež náročná na zdroje. Vylepšená verzia riešení SD-WAN preto umožňuje vzdialenú konfiguráciu sietí VLAN prostredníctvom riadiaceho softvéru Orchestrator, čo zjednodušuje a zefektívňuje správu sieťového prostredia.

QoS zaisťuje dôležitým aplikáciám uprednostnenie v sieťovej prevádzke

Keď je celá domácnosť alebo firma na internete v rovnakom čase, skôr alebo neskôr nastanú problémy so sieťovou prevádzkou. Vďaka riešeniu SD-WAN od spoločnosti Zyxel môžu IT tímy a poskytovatelia riadených služieb v sieťovej prevádzke na diaľku zaistiť prednosť pre určité aplikácie, ako napr. telekonferencia pred Netflixom, a tým prispieť k nerušenému plneniu pracovných povinností.

„Práca z domu sa stáva bežnou nielen pre užívateľov, ale tiež pre tých, ktorí majú na starosť bezproblémové fungovanie sietí,“ poznamenáva Martin Bratičák, Regional Director CEE v spoločnosti Zyxel Networks. „IT tímom a poskytovateľom riadených služieb umožňujú vylepšené funkcie nášho OS SD-WAN na diaľku zaisťovať vysokú kvalitu služieb pre všetkých, ktorí sú pri svojej každodennej práci odkázaní na prevádzkyschopnosť a stabilitu sietí.“

Nové funkcie sú k dispozícii pre kompletné portfólio VPN firewallov Zyxel VPN50, VPN100, VPN300 a VPN1000 s firmwarom SD-OS v10.03, takže svoje siete teraz môžu na diaľku nasadiť a spravovať spoločnosti všetkých veľkostí. Bližšie informácie o riešení SD-WAN v10.03 nájdete na stránkach: https://www.zyxel.com/sd-wan

Značky: