Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

LTE routery zamestnancom umožňujú pracovať aj z miest, ktoré majú len obmedzené pripojenie na internet.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu s produktami pre bezpečné siete, prístup na internet a prepojené domácnosti, dnes na trh uviedla nový router LTE7480-M804. Tento pokročilý vonkajší LTE router poskytuje vysoko rýchlosť až 600 Mbps do mobilnej siete poskytovateľa a stabilné pripojenie na internet na vzdialených miestach, kde sa kvôli vysokým nákladom nevyplatí inštalácia iných technológií.

V dôsledku náhleho prevedenia veľkej časti európskych zamestnancov na prácu z domu mnohé spoločnosti v súčasnosti hľadajú technológie, ktoré ich pracovníkom umožnia dosahovať aj v domácom prostredí vysokú produktivitu. Jedným z kľúčových predpokladov vysokého pracovného výkonu zamestnancov pracujúcich z domu je zaistenie spoľahlivého a rýchleho pripojenia k firemnej sieti, čo je veľký oriešok najmä v miestach bez širokopásmového internetu.

Ako riešenie, ktoré je možné jednoducho inštalovať a integrovať do akejkoľvek stávajúcej infraštruktúry, sa v takom prípade ponúkajú routery pre širokopásmové pripojenie cez najnovšie LTE mobilné siete. Router je možné používať pre hlavné pripojenie alebo ako zálohu v prípade výpadku hlavného širokopásmového pripojenia, a tým znížiť riziko nedostupnosti siete, ktoré je v dobe, kedy sa na prácu zamestnancov z domu spolieha stále viac organizácií, obzvlášť nepríjemné.

Hlavné parametre a výhody vonkajšieho LTE-routeru LTE7480-M804:

  • Veľmi rýchly internet: router LTE7480 využíva 3GPP UE downlink kategórie 12, t.j. technológiu LTE srýchlosťou downlinku až 600 Mbps prostredníctvom 4 streamov na dvoch súčasných pronosov.
  • Antény s vysokým ziskom: router LTE7480 je vybavený integrovanou
    štvorsegmentovú anténou s technológiou 4×4 MIMO a ziskom až 8 dBi a pre lepšie pokrytie a kvalitnejšie pripojenie dokáže fungovať aj v podmienkach, kedy nie je zaistená priama viditeľnosť.
  • Jednoduché nasadenie: router LTE7480 má funkciu bridge a router pre flexibilné nasadenie, podporuje PoE napájanie štandardu 802.3af/at, takže
    jeho napájanie sa vyrieši elegantne jediným ethernet káblom, a vďaka krytiu IP68 zvládne aj náročné klimatické Router je naviac kompatibilný s bezplatnou aplikáciou „Zyxel Ally“ umožňujúcou vyhľadanie miesta
    a orientácie, ktoré je z hľadiska kvality signálu najvhodnejšie k inštalácii.
  • Vzdialená správa: intuitívne mobilné aplikácie a webové rozhranie umožňujú vzdialenú správu od konfigurácie, monitoringu stavu siete až po upgrady softvéru a správu firewallu.
  • Nonstop pripojenie: bezdrôtové LTE riešenie je možné použiť ako záložné pripojenie cez viacero Pokiaľ je router LTE7480 použitý v spojení s bránou, ktorá podporuje záložné pripojenie cez viacero WAN, ako sú napr. brány Zyxel série USG, stačí ho pripojiť k bráne a LTE nastaviť ako záložné WAN.

„Vzhľadom k opatreniam zavedeným proti šíreniu koronavírusu je pre organizácie životne dôležité poskytnúť všetkým zamestnancom pracujúcim z domu kvalitný a spoľahlivý prístup k firemnej sieti. Nový vonkajší router Zyxel 4G LTE predstavuje výkonné a cenovo dostupné riešenie pre vysokorýchlostné pripojenie vzdialených miest pomocou stávajúcich mobilných sietí LTE,“ poznamenáva Martin Bratičák, Head of Channel for CEE vo spoločnosti Zyxel Networks. „Náš nový router je možné jednoducho integrovať do akejkoľvek stávajúcej infraštruktúry a používať ako hlavné pripojenie alebo ako zálohu pre prípad výpadku hlavného pripojenia. Vďaka vzdialenej správe majú s týmto routerom špičkové vysokorýchlostné pripojenia k dispozícii aj zamestnanci, ktorí sú v oblasti IT úplnnými laikami.“

Bližšie informácie o spoločnosti Zyxel a jej riešeniach pre pripojenie domácností a organizácií nájdete na stránkach www.zyxel.com.

Značky: