Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel rozširuje svoje portfólio prístupových bodov štandardu WiFi 6 o ďalšie dva modely. Trvale vysoký výkon a rýchle pripojenie na základe tohoto štandardu je tak teraz užívateľom k dispozícii vo všetkých prenosových pásmach.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu podnikových a domácich sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes rozšírila svoje portfólio prístupových bodov štandardu WiFi 6 o modely WAX610D a NWA210AX. Značka Zyxel tak dnes malým a stredne veľkým organizáciám ponúka najširšiu paletu týchto produktov.

Zavedenie nového štandardu WiFi 6 má pre užívateľov celý rad výhod vrátane vyššej rýchlosti a lepšej konektivity. Vzhľadom k úspore nákladov však niektoré prístupové body WiFi 6 určené malým a stredne veľkým organizáciám nový štandard podporujú iba v prípade sietí WLAN v pásme 5 GHz. To znamená, že pokiaľ užívateľ tieto prístupové body používa v pásme 2,4 GHz, jeho pripojenie bude odpovedať desať rokov starej technológii WiFi 4, t.j. bude mať nižšiu rýchlosť aj výkon. Táto nevýhoda môže v konečnom dôsledku spomaliť prechod užívateľov na efektívnejšiu technológiu WiFi 6.

Využite plný potenciál najväčšieho upgradu WiFi za posledných 10 rokov

Pásmo 2,4 GHz je pre malé a stredne veľké organizácie naďalej dôležité, pretože je vhodnejšie v prípade potreby dlhšieho dosahu a v miestach s menším počtom pripojených zariadení, ako sú napr. sklady a maloobchodné priestory. Podpora WiFi 6 v nižšom frekvenčnom pásme 2,4 GHz užívateľom prinesie vyššiu kvalitu, nižšiu latenciu, menšiu odchýlku odozvy a takmer dvojnásobnú priepustnosť*.

Všetky naše prístupové body štandardu WiFi 6 vrátane nových modelov WAX610D a NWA210AX ponúkajú vďaka plnej podpore technológie OFDMA výhody tohoto štandardu v pásmach 2,4 GHz aj 5 GHz. Pre zaistenie spoľahlivého bezdrôtového pripojenia je každý prístupový bod vybavený výkonným štvorjadrovým procesorom Qualcomm A53.

Príprava malých a stredne veľkých organizácií na novú realitu

Prístupové body Zyxel umožňujú flexibilnú správu vrátane samostatnej prevádzky, riadenie pomocou kontroléru a ovládanie prostredníctvom cloudovej platformy Nebula, takže užívatelia môžu rýchle a jednoducho zvládnuť výzvy spojené s novou realitou. Cloudová platforma Nebula užívateľom umožňuje svoje siete z jedného centralizovaného rozhrania monitorovať a spravovať odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Medzi jej prednosti patrí mimo iného funkcia Wireless Health, ktorá pomocou umelej inteligencie a strojového učenia automaticky diagnostikuje a optimalizuje kvalitu bezdrôtovej siete, čím administrátorom šetrí čas aj energiu.

„Organizácie, ktoré sa rozhodnú pre prístupový bod WiFi 6, očakávajú, že sa im ich investície vrátia v podobe vyššej rýchlosti a lepšej konektivity. Preto je dôležité, aby si vybrali taký prístupový bod, ktorý výhody štandardu WiFi 6 poskytuje v pásme 2,4 aj 5 GHz. A presne to garantujú naše prístupové body WiFi 6,“ poznamenáva Martin Bratičák, Head of Channel for CEE v spoločnosti Zyxel.

„Vďaka dvom čerstvým novinkám teraz ponúkame najširšie portfólio prístupových bodov WiFi 6 pre malé a stredne veľké organizácie. Aby sme uspokojili rôzne nároky zákazníkov, v našej ponuke nájdete všetko od základných a cenovo dostupných modelov až po špičkové produkty s technológiou chytrej antény.”

Bližšie informácie o rodine prístupových bodov Zyxel štandardu WiFi 6 nájdete na stránkach https://www.zyxel.com/promotions/wifi6-promotion-20190930-807915.shtml

* V porovnaní s prístupovými bodmi, ktoré v pásme 2,4 GHz podporujú štandard WiFi 4.

Značky: