Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ZyXEL Communications uvádza na trh vonkajšie 4G router LTE7410. Tento model zdieľa LTE mobilné širokopásmové pripojenie s káblovými alebo Wi-Fi zariadeniami všade, kde je mobilný signál. Predstavuje tak ideálne riešenie pre vzdialené miesta bez širokopásmových pevných liniek a pre organizácie, ktoré hľadajú zálohu k svojmu širokopásmovému pripojeniu.

So širokopásmovým pripojením môže byť problém tam, kde nie sú k dispozícii alebo sa neoplatí inštalovať pevnej linky, ako napríklad pri rôznych vonkajších akciách alebo
v priestoroch určených na dočasné použitie. Práve preto spoločnosť ZyXEL vyvinula vonkajšie 4G LTE router LTE7410, ktorý v závislosti k nemu pripojených zariadeniach dokáže z ultra rýchleho 4G LTE mobilného širokopásmového pripojenia vytvoriť káblovú alebo bezdrôtovú konektivitu.

Všetko, čo musíte urobiť, je do routeru LTE7410 vložiť 4G SIM kartu a router inštalovať
z vonkajšej strany budovy alebo na stožiar. LTE7410 pripojíte k routeru, bráne, prístupovému bodu alebo k sieťovému zariadení s ethernetovým rozhraním. LTE7410 potom nadviaže komunikáciu s miestnymi základňovými stanicami LTE a sieťovým zariadeniam umožní využívať ultra rýchle 4G LTE mobilné širokopásmové pripojenie. V závislosti na zariadeniach pripojených k routeru LTE7410 sa môže jednať o káblové alebo bezdrôtové pripojenie.

Router LTE7410 podporuje rôzne pásma (3/7/20), v ktorých celosvetovo funguje 70% LTE sietí. Súčasťou routeru je anténa s vysokým ziskom (10 dBi) pre lepší prenos a príjem signálu. Praktické testy preukázali, že router LTE7410 so základňovou stanicou LTE obojsmerne komunikoval na vzdialenosť až 25 km. Užívatelia pevných širokopásmových liniek router LTE7410 ocenia ako záložný WAN (rozsiahlu sieť) pre prípad nefunkčného alebo preťaženého spojenie cez pevnú linku.

ZyXelRouter2_nowatRouter LTE7410 ponúka flexibilné konfiguráciu siete pomocou režimov bridge a routing. Tieto zabudované režimy umožňujú jednoduchú integráciu LTE7410 do siete bez ohľadu na to, či je zariadenie pripojené k bráne, smerovaču alebo k prístupovému bodu. Spoľahlivú konektivitu aj za nepriaznivých vonkajších podmienok garantuje tiež kryt zariadenia so stupňom ochrany IP67.

„Po celom svete dochádza k rozmachu mobilného širokopásmového pripojenia, pričom by mal tento trend v nasledujúcich rokoch ešte zosilniť,“ poznamenáva Martin Bratičák, Head of Channel CEE v spoločnosti ZyXEL. „To znamená, že mobilné širokopásmové siete budú hrať ešte dôležitejšiu úlohu než teraz, pričom router LTE7410 užívateľom umožňuje využívať mobilné širokopásmové pokrytie, kdekoľvek sa nachádzajú. Vonkajšie 4G router ZyXEL LTE7410 je špičkou na trhu a vyznačuje sa jednoduchým nastavením, robustným výkonom
a stupňom ochrany pre použitie vo vonkajšom prostredí. „

Značky: