Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po pridaní firewallov série ATP platforma Nebula poskytuje prvotriednu ochranu pred útokmi nultého dňa a hrozbami pre koncové zariadenia.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu domácich a podnikových sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes oznámila posilnenie cloudovej platformy Nebula o vysoko výkonné firewally série ATP (Advanced Threat Protection). Nebula sa tak v dobe rastúcej popularity hybridných pracovných modelov stáva ešte lepším riešením pre malé a stredné firmy a poskytovateľov riadených služieb.

Starostlivosť o ochranu sietí často býva zložitou a časovo náročnou úlohou, ktorá od správcov IT a poskytovateľov služieb vyžaduje dohľad nad mnohými systémami a lokalitami. Náročnosť tejto práce sa naviac v poslednej dobe zvyšuje s nárastom distribuovaných sietí a so stále väčším počtom zamestnancov pracujúcich z domu. A práve túto novú éru vzdialených pripojení a distribuovaných sietí vidia ako príležitosť kybernetickí zločinci, ktorým sa dnes otvára väčší priestor k ich nekalým aktivitám.

Podľa nedávneho prieskumu sa 88 percent vlastníkov malých firiem obáva, že ich organizácia je zraniteľná voči kybernetickým útokom. Z prieskumu ďalej vyplýva, že mnohé z malých a stredne veľkých podnikov si nemôžu dovoliť komplexné IT riešenia určené pre firmy alebo nemajú na kybernetickú bezpečnosť dostatočné zdroje.

Jednoduché a pritom silné zabezpečenie

Spoločnosť Zyxel v reakcii na túto výzvu vydala upgrade firmwaru prémiových firewallov série ATP, ktorý cloudovú platformu Nebula pre centrálnu správu sietí posilňuje o pokročilé bezpečnostné funkcie. Jedná sa napríklad o technológiu sandboxing a reputačné filtre, ktoré stredne veľkým organizáciám zjednodušujú ochranu ich centrálnej sieťovej infraštruktúry. Pridanie firewallov ATP do platformy Nebula naviac prináša vyššiu úroveň kolaboratívnej ochrany a reakcie na hrozby, pretože tieto firewally využívajú neustále rastúcu cloudovú databázu, ktorá už dnes obsahuje miliardy malwarových signatúr a haší. Firewally ATP naviac prispievajú k ochrane sietí a dát pred pokročilými kybernetickými hrozbami, ako sú útoky nultého dňa, k odhaleniu ktorých nestačia bežné bezpečnostné riešenia. Po sérii USG FLEX sú modely ATP ďalšími firewallmi, ktoré ponúkajú kompatibilitu s platformou Nebula. Firewally ATP sa obvykle používajú v kritických inštaláciách, kde sa kladie bezprecedentný dôraz na zabezpečenie siete s detekciou Zero Day zraniteľnosti a séria USG FLEX sa uplatní najmä na pracoviskách a pobočkách, kde je dostačujúci štandardný UTM filtračný sken.

Kompletná kontrola a identické bezpečnostné zásady

Pre účely bezpečnej práce na diaľku majú správcovia IT prostredníctvom riadiaceho centra Nebula Control Center k dispozícii ďalšie dôležité riešenie v podobe softvéru Zyxel SecuExtender. Tento softvér, ktorý je možné inštalovať na koncových zariadeniach vrátane stolných a prenosných počítačov, zaisťuje dvojfaktorovú autentizáciu a bezpečný tunel pre zamestnancov pracujúcich z domu alebo iného vzdialeného miesta. Po pridaní softvéru SecuExtender do platformy Nebula môžu správcovia sietí centrálne spravovať všetky koncové zariadenia, čo zaručuje dodržovanie rovnakých bezpečnostných zásad bez ohľadu na to, kde sa dané zariadenie nachádza.

Jednoduchšia správa licencií

Platforma Circle určená poskytovateľom riadených služieb a ďalším obchodným partnerom spoločnosti Zyxel novo umožňuje tiež efektívnu a jednoduchú správu licencií k riešeniu Nebula. Platforma Circle, ktorá predtým umožňovala iba správu bezpečnostných licencií, novo ako centrálny zdroj zahŕňa tiež správu IT vybavenia, správu účtov a online obchod s licenciami.

„Po najnovšej aktualizácii platformy Nebula máme v našom portfóliu viac než 60 rôznych produktov, ktoré je možné spravovať pomocou tohoto cloudového riešenia. Malé a stredne veľké organizácie v našej ponuke vždy nájdu riešenia, ktoré splnia ich individuálne potreby. S ohľadom na to, ako výrazne sa sieťové prostredie za posledný rok a pol mení, neustále rozširujeme našu ponuku pre malé a stredne veľké organizácie a poskytovateľov riadených služieb, aby sme im umožnili zvládnuť výzvy spojené so zabezpečením a správou sietí,“ poznamenáva Gordon Yang, prezident spoločnosti Zyxel Networks.

Nebula predstavuje najkomplexnejšie cloudové riešenie pre správu sietí malých a stredne veľkých organizácií, pričom je neustále rozširovaná o ďalšie produkty, aby nestratila svoje vedúce postavenie na trhu. Vedľa firewallov ATP sú po aktualizácii firmwaru s platformou Nebula kompatibilné tiež firewally USG20-VPN a USG20W-VPN. A v neposlednom rade stojí za zmienku, že kompatibilitou s platformou Nebula sa už od svojho uvedenia na trh vyznačujú tiež nedávne novinky v podobe WiFi 6 prístupových bodov NWA50AX a NWA55AXE.

Bližšie informácie o platforme Nebula nájdete na stránkach https://www.zyxel.com/nebula.

Značky: