Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prvé cloudové riešenie pre malé a stredne veľké organizácie, ktoré používa autentizáciu a šifrovanie kľúčom DPPSK.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá patrí medzi lídrov na trhu domácich a podnikových sieťových riešení využívajúcich prednosti umelej inteligencie a cloudu, dnes predstavila najnovšiu aktualizáciu svojej platformy Nebula pre správu sietí po cloude. Aktualizovaná verzia vyniká prvým využitím kľúča DPPSK pre jednoduchšie zabezpečenie WiFi malých a stredne veľkých organizácií a predstavuje jedno z prvých riešení s API rozhraním prístupným pre vertikálnych partnerov, ktorí novo môžu prostredníctvom platformy Nebula poskytovať sieťové služby spravované cez cloud.

Autentizácia v cloude pre jednoduchú a bezpečnú správu prístupu k WiFi

Mnohé malé a stredne veľké organizácie pre všetkých svojich hostí alebo zamestnancov používajú rovnaké WiFi heslo, čo v prípade jeho vyzradenia neoprávneným osobám predstavuje bezpečnostný problém. Aktualizovaná platforma Nebula ako úplnú novinku na trhu produktov pre organizácie tejto veľkosti ponúka lepšiu autentizáciu v cloude pomocou dynamického osobného predzdieľaného kľúča (Dynamic Personal Pre-Shared Key, DPPSK).

Vďaka kľúču DPPSK má každý užívateľ svoje vlastné heslo pre prístup k WiFi. Pre jednoduchú, praktickú a bezpečnú správu prístupu užívateľov do siete WiFi prispieva tiež jednoduché nastavenie doby platnosti hesla na riadiacom paneli platformy Nebula.

Zapojenie odborných partnerov do rozvoja cloudového ekosystému

Spoločnosť Zyxel sa prikláňa k zjednodušeniu integrácie systémov svojich aliančných partnerov do platformy Nebula. Počínajúc touto aktualizáciou je preto API rozhranie platformy Nebula prístupné poskytovateľom riadených služieb a systémovým integrátorom, ktorí tak do nej môžu zabudovať svoje WiFi systémy.

Jonas Dekkers, spoluautor projektu Wiflex z belgickej spoločnosti Complit Networks, v tejto súvislosti poznamenáva: „vylepšená platforma Zyxel poskytuje malým a stredne veľkým organizáciám nástroje pre jednoduchý a bezpečný prístup návštevníkov, hostí a zamestnancov do ich WiFi siete. Vítame, že spoločnosť Zyxel sprístupnila svoje API rozhranie poskytovateľom riadených služieb, čím nespočtu malých a stredne veľkých organizácií otvorila cestu k bezpečnejšej a jednoduchšej správe WiFi pomocou cloudu. Pomocou jedinečnej funkcie DPPSK od spoločnosti Zyxel sme už vytvorili naše vlastné cloudové riešenie pre správu prístupu hostí a zamestnancov na báze platforiem Azure a G Suite.“

„S najnovšou verziou platformy Nebula sme urobili veľký krok v budovaniu stále rastúceho cloudového ekosystému vertikálnych partnerov a k integrácii API rozhrania, ktoré prekračuje rámec   aktualizácií hardvéru,“ podotýka Martin Bratičák, Reigonal Director CEE v spoločnosti Zyxel Networks. „Zdokonalené bezpečnostné a autentizačné funkcie platformy Nebula vychádzajú zo skúseností našej technologickej aliancie a firmám umožňujú ľahko chrániť svoje siete a zamerať sa na poskytovanie špičkových služieb zákazníkom.“

 Rodina produktov Nebula rozšírená o CCTV prepínače

Od júnovej aktualizácie je platforma Nebula pre správu sietí cez cloud kompatibilná tiež so sériou GS1350 CCTV prepínačov Zyxel. Vďaka rozšírenému dosahu prepínača podporujú všetky jeho PoE porty prenos dát na vzdialenosť až 250 metrov. Medzi výhody modelu GS1350 patrí tiež funkcia Auto PD Recovery, ktorá umožňuje jednoduchý reštart nefunkčných napájaných zariadení, a tým skracuje dobu neprevádzkyschopnosti dohľadového videosystému. Všetky tieto prednosti šetria čas a energiu správcov sietí a umožňujú jednoduchšie riadenie dohľadových sietí cez cloud bez nutnosti riešiť všetko priamo na mieste inštalácie.

Multifunkčné WiFi prístupové body pre malé organizácie s obmedzeným rozpočtom

A v neposlednom rade stojí v súvislosti s platformou Nebula za zmienku tiež jej nová funkcia SSID NAT, pomocou ktorej je možné kompatibilné prístupové body nastaviť ako router alebo bránu schopnú priraďovať IP adresy bezdrôtovým klientom, ako napr. telefónom a notebookom zákazníkov alebo zamestnancov, čo mnohým malým organizáciám ušetrí náklady na dodatočnú sieťovú infraštruktúru.

Vedľa CCTV prepínačov série GS1350 sa portfólio produktov kompatibilných s platformou Nebula rozrástlo tiež o nové prístupové body štandardu WiFi 6 (WAX610D WAX510D a NWA210AX), multigigabitové prepínače XS1930 a sériu agregačných prepínačov GS2220. Spoločnosť Zyxel tak k dnešnému dňu ponúka celkom 52 zariadení podporujúcich túto platformu. Bližšie informácie o platforme Nebula nájdete na stránkach http://www.zyxel.com/nebula.

Značky: