Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kedy inokedy sa zamyslieť nad svojou imunitou, ako práve teraz? Na jeseň sú prechladnutia aj vírusové infekcie bežné. Tento rok je však situácia o poznanie horšia.

Sme viac doma, máme nedostatok pohybu aj čerstvého vzduchu. Keď už vyrazíme von, chránime sa rúškami a naša imunita sa tak znižuje. Ako ju posilniť? Máme pre vás 10 tipov, ako svojmu telu pomôcť sa úspešne brániť.

  • SKÚSTE SA NESTRESOVAŤ

Vieme, že sa to ľahko povie, ale omnoho ťažšie robí. Hlavne teraz, v čase neistoty a strachu. Možno je ale práve ten správny čas, pozrieť sa viac do svojho vnútra. Nájdite si každý deň, napríklad pred spaním, 30 minút iba pre seba. Zamyslite sa nad tým, čo vám počas dňa urobilo radosť. Myslite na pekné chvíle, ktoré ste zažili a nájdite si niečo, na čo sa môžete tešiť. Pomôcť vám môže aj meditácia.

  • ROBTE NOVÉ VECI

Napíšte knihu, namaľujte obraz, zložte pesničku. Vyskúšate jednoducho robiť niečo, na čo by ste štandardne nemali čas ani odvahu. Dobrý pocit zo samého seba rozhodne prispieva k odbúravaniu stresu a radosti zo života.

  • NAORDINUJTE SI DETOXIKAČNÚ KÚRU

Predovšetkým teraz by ste nemali zabúdať na vitamíny z ovocia a zeleniny. Odporúčam ich podporiť multivitamínmi v tabletkách. Výbornou voľbou taktiež detox. O jarnom detoxe už každý počul, kedy treba prebudiť telesnú energiu a nabrať sily na celý rok. Na trhu sú skvelé detoxikačné tabletky, ktoré vám za mesiac pomôžu organizmus prečistiť a podporiť ho. Výborné sú aj detoxikačné bylinné kúry.

  • PRAVIDELNÝ PROGRAM

Urobte si v živote poriadok. Vstávajte v rovnaký čas a večer sa snažte chodiť zavčasu spať. Ako sa ukazuje z mnohých štúdií, nedostatok spánku má na organizmus doslova devastačné účinky. Pravidelný denný rozvrh vám zase vymedzí čas pre povinnosti a čas, kedy je potrebné sa venovať sebe.

  • SPÁNOK JE VÁŠ PRIATEĽ

Site aspoň 8 hodín denne. Ak vám to nestačí, pokojne spite dlhšie. Spánok naše telo regeneruje a udržuje ho vo forme. Okrem toho posilňuje imunitný systém, napomáha chudnutiu, stará sa o správnu funkciu mozgu a iných orgánov.

  • ZMEŇTE JEDÁLNIČEK

Pozrite sa do zrkadla a zamyslite sa nad tým, či nie je na čase urobiť niečo napríklad s nechcenými kilami. Existujú on-line BMI kalkulačky, ktoré vám jednoducho napovedia, či je s vašou váhou všetko v poriadku. Je dokázané, že nadváha a obezita sťažujú aj priebeh vírusových infekcií. Preto je teraz, skôr než kedykoľvek predtým nutné, aby sa svojich tukových zásob zbavili.

  • VYNECHAJTE CUKRY

Nie nadarmo sa hovorí, že cukor je biely zabijak a svetová droga číslo jeden. Skúste sa na chvíľu stravovať bez neho. K tomu sa výborne hodí keto diéta, vďaka ktorej sa vaše telo vyčistí a detoxikuje. A čo je dôležité, veľmi jednoducho pomocou nej schudnete. Ak máte čas, prelúskajte internet a nechajte sa inšpirovať. Ak si však chcete vybrať ľahšiu cestu, vyberte si diétu KetoMix. Tá má najlepšie recenzie na trhu a schudlo s ňou už viac ako 100 000 ľudí.

  • UDRŽUJTE KONTAKTY

Aj keď sa teraz  nemôžeme stretávať, dbajte na svoje sociálne väzby. Komunikujte s priateľmi, telefonujte si, píšte si. Vymýšľajte spoločné výzvy, ktoré budete vzájomne plniť. Dnešná technika dovoľuje každému natočiť video, a potom ho medzi sebou zdieľať. Verte, že vás to bude baviť. Skvelé sú tiež on-line návštevy. Zapnite v telefóne kameru a pozvite všetkých priateľov na „pohárik“.

  • ŠPORTUJTE

Nebojte sa, nebudeme vás nútiť do vrcholových výkonov. Každý deň sa skúste aspoň ponaťahovať. Na internete nájdete množstvo on-line lekcií a cvičebných videí. Ak sa bude dať, choďte do prírody, dýchajte čerstvý vzduch a radujte sa z maličkostí.

  • DÁVAJTE NA SEBA POZOR

Keď idete v zime von, je jasné, že sa teplo oblečiete, aby ste neprechladli. Rovnako nezabúdajte premýšľať nad tým, že sa musíte chrániť aj inak, ako doposiaľ. Keď budete vyrážať z domu, nezabudnite na rúško či dezinfekciu na ruky.

Značky: