Možno je pravý čas vstať z gauča a naučiť sa programovať.

Mladý programátor Yuma Soerianto začal programovať už ako šesťročný. Teraz, keď ma 11 rokov, tak má v App Store už 7 aplikácií, pričom posledná pracuje aj s rozšírenou realitou. Yuma tvrdí, že programovanie hier mu už od detstva pripadalo ako lepšia zábava, než len posedávať pred televízorom a sledovať čo v ňom dávajú.

S programovaním mu v začiatkoch pomáhal jeho otec, ktorý ho viedol správnym smerom a ukázal mu aj niektoré programátorské kurzy na internete, ktoré mu výrazne pomohli. Na svoje ôsme narodeniny tak Yuma pripravil pre svojich kamarátov interaktívnu webovú hru.

Posledná Yumova aplikácia s názvom Let’s Stack AR! je jednoduchá a návyková. Jej kúpou za necelé euro môže tak každý podporiť Yumov talent. Jeho ostatné hry sú dostupné na stiahnutie bezplatne.

Yuma svoj čas teraz venuje aj druhým ľudom, ktorí sa chcú naučiť programovať. Založil na YouTube kanál Anyone Can Code, kde pridáva videá s informáciami o programovaní. Zároveň však patrí k malej skupine ľudí, ktorí získali štipendium od Applu, aby sa mohli zúčastniť vývojárskej konferencie WWDC, kde Apple predstaví nové operačné systémy.

Zdroj: CNET

Značky: