Apple už pravdepodobne pripravuje nový napájací adaptér pre chystaný 16-palcový MacBook Pro.

Spoločnosť Apple údajne pripravuje až 96 W napájací adaptér typu USB-C pre 16-palcový MacBook Pro. Čínsky zdroj totiž získal rozmazanú fotografiu štítka adaptéru z neidentifikovateľného zdroja prostredníctvom aplikácie WeChat. S informáciou prišiel portál MacRumors.

Podľa informácií má ísť o 96 W napájací adaptér modelu A2166, pričom má mať podobnú veľkosť ako už existujúci 87 W USB-C adaptér pre 15-palcový MacBook Pro. Napriek nekvalitnej fotografii môže ísť o skutočne chystanú novinku, nakoľko Apple už dávnejšie potvrdil pripravenosť Pro Display XDR z hľadiska nabíjania 96 W. Aktuálne žiadne prenosné zariadenie Apple nespotrebuje toľko energie.

Predmetný zdroj už dávnejšie prišiel s presnou fotografiou 18 W USB-C nabíjacieho adaptéra takmer štyri mesiace pred jeho zverejnením. V tomto prípade išlo o nabíjací adaptér pre iPad Pro z roku 2018.

Podľa analytika Kua plánuje Apple vydať 16-palcový MacBook Pro koncom tohto roka. Notebook má dostať nožnicovú klávesnicu, namiesto motýlej, s ktorou sú neustále problémy.

Zdroj náhľadovej fotografie: Apple

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Apple údajne navýši produkciu iPhonu 11 až o 10%. Podcenil záujem o novinku

Značky: