Google zverejnil Aplikácie roka 2015.

Niektoré z najlepších aplikácií každodenne používame aj my v redakcii. Iné sú pre nás novinkou, doteraz sme sa s nimi kvôli ich zameraniu nestretli.

aplikacie_roka_2015_nowat

TOP20 Android aplikácií za rok 2015 podľa Googlu:

Aplikáciu Fotky Google sme si v redakcii obľúbili. Google túto službu oddelil od sociálnej siete Google+ a výrazne ju vylepšil. Fotky Google ponúkajú neobmedzené cloudové úložisko pre vaše fotky a videá vo „výbornej kvalite“ (aplikuje sa určitá kompresia) a takisto obsahujú základné nástroje na editáciu fotografií.

aplikacie_roka_2015_1_nowat

Služba Skype sa teší neustálej popularite. Microsoft vylepšuje aplikáciu vo verzii pre Android a iOS. Hoci existujú alternatívy – Hangouts alebo FaceTime, Skype si svoju pozíciu stabilne drží. Ďalšia z aplikácií, ktorá nechýba v našich zariadeniach.

Microsoft tento rok vydal nové verzie mobilných aplikácií kancelárskeho balíka MS Office. Word, Excel aj PowerPoint sú distribuované samostatne a ponúkajú základnú funkcionalitu. MS Word pre Android je výborný nástroj na mobilnú prácu s dokumentami, niekomu môže vadiť veľkosť aplikácie.

Túto službu sme používali v Číne. Hoci ponúka obmedzený offline režim, pre úplnú funkcionalitu je potrebné pripojenie do internetu. Prekladač rozumie množstvu jazykov a dokáže preložiť písaný text, hovorené slovo a takisto aj nápisy na tabuliach.

aplikacie_roka_2015_2_nowat

Aplikácia z kategórie zábavných. Zvolíte si známu hlášku z reklamy alebo sekciu z pesničky a vytvoríte si selfie video, v ktorom imitujete, ako dané slová hovoríte.

Táto aplikácia nie je prekvapením. Twitch umožňuje hráčom naživo vysielať to, ako sa hrajú. Nakoľko je sledovanie iných hráčov čoraz obľúbenejšie, popularita mobilnej aplikácie je logická.

Colorfy je digitálna omalovánka. Nič viac, nič menej. Môžete maľovať čiernobiele obrázky.

Retrica patrí medzi foto-aplikácie, ktoré umožňujú aplikovať rôzne filtre a efekty.

aplikacie_roka_2015_3_nowat

Užitočná aplikácia. Pravdepodobne najlepšia na trhu, čo sa sťahovania pozadí do mobilných telefónov týka.

Náš obľúbený „launcher“ tretej strany. Pomocou aplikácie Nova Launcher si prispôsobíte grafické rozhranie a vlastnosti domovskej obrazovky.

Jedna z množstva klávesníc tretích strán, s dôrazom na smajlíky emoji.

Ďalšia z alternatívnych klávesníc. SwiftKey používame v redakcii dlhodobo a sme spokojní. Odporúčame.

Aplikácia pre ženy. Cute je v podstate internetový obchod s kozmetikou. Sľubuje lacnejšie produkty v porovnaní s kamennými obchodmi.

aplikacie_roka_2015_4_nowat

Alternatívny fotoaparát. Výrobca ho prezentuje ako „najrýchlejší fotoaparát na fotenie a nahrávanie videa„. Ak nie ste spokojný so systémovou aplikáciou na fotenie, vyskúšajte túto alternatívu.

Táto služba umožňuje pristupovať k telefónnym číslám, ktoré nemáte v zozname. Môžete si vyhľadať akékoľvek telefónne číslo a ak sa nachádza v databáze, služba vám poskytne informácie. Takisto automaticky kontroluje prichádzajúce hovory a synchronizuje ich s databázou, aby ste mali prehľad, kto vám volá. Truecaller vyvolal v minulosti otázniky ohľadom ochrany osobných údajov, avšak služba garantuje, že váš telefónny zoznam nebude ako celok verejný.

Prepracovaný widget na domovskú obrazoku s informáciami o aktuálnom čase a počasí.

Mixážny pult pre všetkých milovníkov DJingu. K dispozícii v bezplatnej aj platenej verzii.

aplikacie_roka_2015_5_nowat

Ďalšia foto-aplikácia s filtrami a efektami.

Jedna z najlepších aplikácií, ktorej funkcionalita spočíva v učení cudzích jazykov. Stojí za vyskúšanie.

Oficiálna mobilná aplikácia Wikipédie.

aplikacie_roka_2015_6_nowat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit