Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že vybaví modely Galaxy S10 a Galaxy Note10 funkciami novej generácie. Aj to S10 a Note10 sa dostane niečo podobné ako  poznáme zo súčasnej vlajkovej lode Galaxy S20.

Prinesie to aktualizácia softvéru[1], ktoré sa postupne spustia podľa modelu v priebehu marca až apríla. Závisí aj od toho, u koho ste mobilný telefón kúpili. Jednoznačne však budete môcť využiť najmodernejšie fotografické funkcie, okrem iného veľmi populárny režim Single Take (Jednotlivé snímanie). Okrem toho budú mať k dispozícii celý rad softvérových vylepšení, ktoré zaistia, že celkový zážitok z radu Galaxy bude ešte lepší. Vo videu ľahko zistíte, čo všetko sa bude vylepšovať.

Pokročilé funkcie pri fotografovaní a natáčaní videa

Softvérová aktualizácia teda umožní používať vybrané funkcie radu Galaxy S20 aj v zariadeniach Galaxy S10 a Note10. S režimom Single Take zostanete v obraze vďaka zachyteniu každého momentu pomocou integrovanej technológie umelej inteligencie (AI). Režim Single Take využíva kameru a AI na zachytenie niekoľkých snímok naraz a odporučí vám tú najlepšiu. Je to ideálne pri výbere fotiek na sociálne siete.

Vďaka vylepšenej funkcii Night Mode (Nočný režim) pre rad Galaxy S10 a funkciu Night Hyperlapse pre rady Galaxy S10 a Note10[3] budete môcť zachytiť ešte lepšie fotky a videá, a to dokonca aj pri úplnom nedostatku svetla.

Ak sa vám snímka naozaj podarila, vďaka funkcii Custom Filter si môžete vytvoriť vlastný filter, ktorý môžete používať aj u ďalších zachytených fotiek.

[2] Single Take AI zachytáva obrázky a videá až po dobu 10 sekúnd.

[3] Neplatí pre Note10 LITE.

Ak dobre viete, čo robíte, môžete využiť režim Pro Video, v ktorom je možné ručne nastavovať funkcie ako ISO, citlivosť, dobu expozície alebo korekciu expozície. Navyše môžete prepínať medzi prednou a zadnou kamerou, zatiaľ čo natáčate video. Tieto funkcie pred aktualizáciou nie sú v telefónoch S10 a Note10 k dispozícii.

Inteligentné prezeranie galérie

Vylepšenia v aplikácii galéria vám umožnia lepšie si usporiadať jej obsah. Vďaka technológii AI a funkcii Clean View dokáže aplikácia automaticky zatriediť podobné snímky, takže je v archíve[1] väčší poriadok. Ľahšie tak zhodnotíte fotografie s podobným obsahom a vyberiete si tie najlepšie. Pri prezeraní snímok v galérii je možné fotografiu zväčšiť, takže sa na displeji zobrazí len jej časť a potom ju môžete pomocou funkcie Quick Crop veľmi jednoducho orezať.

 

[1] Až 100 podobných fotografií realizovaných za jeden deň.

Jednoduché zdieľanie

Keď si fotografie a videozáznamy v galérii pekne usporiadate, môžete ich rýchlejšie a ľahšie zdieľať. Vďaka funkcii Quick Share telefón zistí, kto z vašich priateľov sa nachádza blízko – týmto priateľom potom môžete jednoducho posielať fotografie, videá aj veľké súbory. A funkcia Music Sharing umožňuje pripojenie niekoľkých ľudí k jednému Bluetooth reproduktoru, takže sa môžete striedať v púšťaní obľúbených skladieb.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.