V neposlednom rade je pri platbách mobilom aj veľký potenciál do budúcnosti.

Práve z tohto dôvodu od dnešného dňa spúšťa 365.bank službu Apple Pay, vďaka ktorej budú môcť klienti platiť svojimi iPhonmi, hodinkami Apple Watch a ďalšími zariadeniami od Apple.

Budúcnosť bezkontaktných platieb posúvajú nové technológie, akými sú práve mobil či hodinky na novú úroveň. Vďaka tomu bankám, ktoré ich podporujú, a kartovým spoločnostiam vytvárajú nový spôsob platenia, v rámci čoho nemusíte mať svoju plastovú platobnú kartu vždy nevyhnutne pri sebe.

Veľkou výhodou Apple Pay je najmä rýchlosť a pohodlie, rovnako ako bezpečnosť transakcií, ktorú zabezpečuje tokenizačná technológia Mastercard. Táto technológia umožňuje bezpečne prepojiť mobilné zariadenie s platobnou kartou.

Bezpečnosť je prvoradá

Pri platení cez Apple Pay sa obchodníkovi neodosielajú skutočné údaje z platobnej karty, neukladajú sa ani na serveroch Apple, ale vytvára sa jej virtuálne dvojča, tzv. token. Každú transakciu klient navyše potvrdzuje prostredníctvom funkcionality Touch ID alebo Face ID. Platiť sa pritom môže aj bez prístupu na internet. Takto vie používateľ spraviť až 10 offline transakcií. Prostredníctvom Apple Pay pritom možno platiť aj na internete.

Službu Apple Pay je možné využívať v iPhonoch od modelu 6 (a novšieho) s aktualizovaným iOS a s funkcionalitou Touch ID alebo Face ID. Možno tiež platiť prostredníctvom Apple Watch či v zariadeniach Mac a iPad. Viac o tom, ako služba funguje, sa dočítate TU.

Zdroj: 365.bank

Prečítajte si aj:

Oficiálne: 365.bank spustila platenie inteligentnými hodinkami cez Garmin Pay a Fitbit Pay

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.