Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po uvedení prvej vertikálne orientovanej platobnej karty na Slovensku prichádza 365 banka s ďalšou novinkou v podobe minimalistického, nadčasového a ešte čistejšieho dizajnu kariet. V rámci novej vizuality sa všetky údaje z prednej strany presúvajú na zadnú, odkiaľ sa zároveň odstraňuje podpisový pás. Banka tak zdokonaľuje používateľský zážitok pri platení a nadväzuje na svoje doterajšie princípy jednoduchosti a modernosti.

Trišesťpäťka sa od svojho vzniku snaží prinášať nový vietor do relatívne tradičných vôd slovenského bankovníctva. Veríme, že aj v banke má pekný dizajn miesto. Ako prví sme totiž predstavili platobnú kartu orientovanú na výšku a dnes posúvame jej podobu na novú úroveň. Podľa vzoru zahraničných neobánk a fintechových startupov predstavujeme ,clean design‘, pričom všetky údaje presúvame z prednej strany na zadnú a odstraňujeme všetko (dnes už) nepotrebné, ako napríklad podpisový pás. Biela farba prednej časti karty navyše zvýrazňuje jej celkový minimalizmus, vďaka čomu môže dostať prívlastok vizuálne najčistejšej karty na slovenskom bankovom trhu,“ uvádza Tomáš Barbarič, head of business development v 365.bank.

Klienti 365 už môžu získať platobnú kartu v novom šate, pričom banka naďalej zachováva jej orientáciu na výšku. Tá je nielen dizajnovým prvkom, ale navyše reflektuje používateľskú skúsenosť a spôsob jej využívania. V praxi, čiže pri vkladaní karty do bankomatu alebo pri priložení k platobnému terminálu ju totiž človek vždy použije na výšku, nie na šírku.

„Praktické, používateľsky priateľské a jednoduché bankovanie je v digitálnom bankovníctve alfa a omega. Aj taká bežná vec ako platobná karta môže byť zároveň prostriedkom na sprístupnenie nášho pohľadu a filozofie digitálnej banky klientom v offline svete,“ uzatvára Barbarič.

Značky: