Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Investičná platforma 365.fintech, ktorá vznikla okolo 365.bank ako jeden z pilierov ekosystému, uzatvára strategickú spoluprácu so spoločnosťou Finch Capital. Upevňuje tak svoju pozíciu na mape stredoeurópskych investorov z oblasti financií a bankovníctva. Cieľom spolupráce je participovať na projektoch zameraných na umelú inteligenciu, fintech a insurtech inovácie, ale aj na dátovú analýzu, či blockchain.

Zámerom aktivít 365.fintech je podieľať sa na investíciách do rýchlo rastúcich technologických spoločností snažiacich sa o transformáciu sektora financií a bankovníctva. Okrem venture capital investícií, mentoringu či financovania im otvára aj príležitosť odpilotovať konkrétne projekty a inovácie v reálnom bankovom prostredí 365 banky. Investícia do Finch Capital je tak prirodzeným pokračovaním snahy získavať a rozvíjať know-how v oblastiach, ktoré budú pre finančný sektor disruptívne.

Doterajšie investičné výsledky Finch Capitalu, jeho výborná podpora  spoločnostiam v portfóliu, ako aj veľmi skúsený tím pre nás majú veľký zmysel. Spoluprácu vnímame ako ďalší dôležitý krok v rozvoji 365 ekosystému, pričom už čoskoro oznámime ďalšie zaujímavé investičné zámery,“ uvádza  Rudolf Vrabel, výkonný riaditeľ 365.fintech.

Finch Capital je prémiový venture kapitálový fond o sídlom v Amsterdame, ktorý sa od r. 2013 zameriava na investície do spoločností prinášajúcich inovácie v oblasti finančných služieb. Svoje aktivity vyvíja aj na viacerých trhoch so sídlami v Londýne, Singapure, Varšave, Jakarte a Dubline. Jeho portfólio tvorí napríklad spoločnosť Zopa, ktorá je vedúcim poskytovateľom peer to peer pôžičiek vo Veľkej Británii s nedávnou valuáciou 400 mil. GBP.

„Veľmi sa tešíme zo spolupráce so spoločnosťou 365.fintech. Vnímame ju ako zástupcu silného a inovatívneho ekosystému bankových a finančných služieb v strednej a východnej Európe,“ dopĺňa na margo spolupráce Radboud Vlaar, partner Finch Capital.

Značky: