Prehrávač, ktorý vyzerá ako skutočné zariadenie.

Výtvor nájdete na tejto stránke, kde jeho autor menom Rick umiestnil animované video. Zobrazuje prehrávač Winamp v 3D pohľade. Vyzerá ako skutočná vec, ktorú si môžete položiť na stôl. Vzhľadom na to, že vo videu nie je objekt známej veľkosti, nedá sa určiť mierka. Môže mať veľkosť mixážneho pultu, ale aj malého zariadenia do vrecka.

Okrem vynikajúceho dizajnu a pretvorenia tejto legendy je tu ešte jedna zaujímavosť. Autor upozorňuje, že podvodníci jeho projekt zneužili. Hovorí o ponukách na kúpu skutočného zariadenia a odsudzuje tento spôsob podvodu.

Winamp ako softvérový prehrávač sa dá stiahnuť. Ide o nezávislú edíciu tejto legendy. Stále dobre funguje. Jeho aktualizácia pred niekoľkými rokmi bola zameraná na dnešnú kompatibilitu. Dá sa používať na nových počítačoch s novým systémom.

Existuje aj oficiálna stránka www.winamp.com. Avšak tá sa jemne podobá na webový prehrávač streamovacej služby na hudbu. Ibaže s úplne základným rozhraním a minimom funkcií a ponuky interpretov. Legenda stále žije, no veľké znovuzrodenie sa zatiaľ nekonalo.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.