Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Autoopravárenská divízia 3M znovu preskúmala celý proces lakovania vozidiel a ako výsledok teraz predstavuje 3M PPS 2.0 systém na prípravu a striekanie farieb – vylepšenú verziu kelímkov pre lakovne. Oddeliteľné viečko s integrovaným utesňovacím krúžkom, nová konštrukcia viečka a široký prietokový adaptér so štvorbodovým pripojením, to všetko sú inovácie, ktoré výrazne zlepšia proces lakovania. Lakovne sa môžu tešiť na lepší výkon a čistejšiu prácu.

To, ako budú povrchové úpravy vyzerať a ako budú v konečnom výsledku kvalitné, závisí aj od lakovacieho procesu. Ten vyplýva zo zručnosti lakovníka, ale aj z kvality použitej techniky. Čím sú nároky na výsledok vyššie, tým rastú aj požiadavky na zodpovedajúce vybavenie. V roku 1996 predstavila spoločnosť 3M svoj prvý systém na prípravu a striekanie farieb pre lakovne, známy aj ako 3M PPS Disposable Paint Cup System. Stojí za ním britský inžinier Steve Joseph, ktorý prišiel v tom čase s úplne novým spôsobom celého lakovacieho procesu. Vďaka jeho objavu sa podarilo skrátiť čas lakovania na polovicu a znížiť spotrebu rozpúšťadiel až o 70 %. Tento spôsob lakovania vozidiel sa tak rýchlo stal štandardom na celom svete.

Spoločnosť 3M však po uvedení svojho systému na prípravu a striekanie farieb nezaháľala a teraz prichádza s jeho vylepšením. Renovovaný dizajn je šitý lakovníkom priamo na mieru. Sú to zdanlivo maličkosti, ktoré však dokážu v mnohom spríjemniť a zefektívniť prácu. Oddeliteľné viečko má v sebe napríklad integrovaný utesňovací krúžok, ktorý zlepšuje čistotu procesu natierania a odstraňuje potenciálne zdroje znečistenia. Adaptér má novú konštrukciu a ďalšie funkcie na efektívne lakovanie. Zmeny tak neznamenajú len lepší výsledok, ale nový dizajn posúva celý proces lakovania na vyššiu úroveň – čistota a efektivita znamenajú pre lakovníkov príjemnejšie podmienky a väčší komfort pri práci. „Jednoduchá montáž a doplňovanie farby zlepšujú efektivitu, celý proces lakovania je tak rýchlejší a to šetrí peniaze.  Obrovskú a tiež veľmi ojedinelú výhodu predstavuje podtlakový systém, ktorý umožňuje sprejovať farbu na povrch zdola,“ vysvetľuje Petr Raboch, Sales Supervisor AAD, zo spoločnosti 3M.

6 dôležitých vylepšení 3M PPS 2.0 systému na striekanie a prípravu farieb:

  1. Široký prietokový adaptér so štvorbodovým pripojením. Zvyšuje stabilitu pri postreku, zaisťuje ľahšie čistenie a umožňuje tiež použiť väčší téglik na konzistentné nanesenie laku.
  2. Integrovaný utesňovací krúžok. Zlepšuje čistotu procesu natierania a odstraňuje potenciálne zdroje znečistenia v dôsledku čistenia či údržby zariadenia.
  3. Viečko s celoplošným filtrom. Väčšie množstvo farby pod filtrom zlepšuje prietok a konzistenciu.
  4. Nový pevný kelímok v každom balení súpravy.
  5. Prístupové okienko. Pomáha držať vložku a zabezpečuje čistejšie a ľahšie odstránenie viečka pri doplňovaní alebo tónovaní. Umožňuje aj ľahšiu kontrolu úrovní farieb.
  6. Široký uzáver. Utesňuje a chráni nátery obrátené nadol.

PPS 2.0 systém na striekanie a prípravu farieb uvádza spoločnosť 3M na slovenský trh na jar 2019. Bližšie informácie o dostupnosti možno nájsť na internetovej adrese: www.3M.sk/PPS2.0

Odporúčanie: Hoci nový dizajn systému na aplikáciu farieb zaručuje oveľa čistejší proces, je vhodné sa pri lakovaní vybaviť funkčnými ochrannými pracovnými prostriedkami. Aj tie sú zahrnuté v portfóliu spoločnosti 3M.

O Autoopravárenskej divízii: Produkty spoločnosti 3M pre automobilový priemysel vrátane inovatívnych riešení pre konštrukciu, opravy a údržbu vozidiel, idú ruka v ruke s neustále sa meniacimi požiadavkami dnešnej doby. Na výrobky od spoločnosti 3M sa obracajú profesionáli v oblasti opravy karosérií aj nadšenci tuningu. Vedia, že vďaka nim si autá udržia taký vzhľad, akoby práve vyšli zo showroomu.

Značky: