Smartfón nabitý technológiami a za naozaj priaznivú cenu.

To, že je 5G a je teda pripravený na siete novej generácie však nie je jeho jediná prednosť. Aktuálne, keďže 5G ešte u nás v komerčnej prevádzke nemáme, z neho vyťažíte z iných vlastností.

Je síce dlhý ale vzhľadom na pomer strán 21:9 sa veľmi dobre drží v ruke. Zároveň získavate veľkú plochu na prezeranie webu alebo čítanie iných textov. Ideálny aj na čítanie elektronických kníh. Špecialitou je potom pozeranie filmov. Na takomto displeji si ich naozaj vychutnáte. Displej CinemaVision má 6,7“ uhlopriečku a podporuje zobrazenie HDR10. a ešte k tomu má frekvenciu 90 Hz. Mnohí síce budú tvrdiť, že má vyššiu spotrebu. Má ale pri 5000 mAh batérii sa tým netreba nijako zaoberať. Plynulý obraz pri posúvaní textu alebo hraní hier či filmov stoji za to. Preto ho je vhodné mať štandardne nastavený na túto frekvenciu. Kto by ale chcel ušetriť batériu, stále je tu možnosť prepnúť displej na štandardnú frekvenciu 60 Hz.

Súčasťou balenia je nabíjačka TurboPower s výkonom 20 W. Nabíjanie batérie je vďaka tomu dostatočne rýchle. Telefón vydrží viac ako deň náročnejšieho používania. Celý deň určite a stále sa s ním môžete hrať. Inak je to jeden zo smartfónov, ktoré vydržia dva plné dni prevádzky. Procesor Snapdragon 765 5G je v praxi takmer tak výkonný ako podstatne silnejšie procesory. Na bežné používanie telefónu, ktorý má navyše 6 GB RAM sa len veľmi ťažko pozná, že je to iný procesor než ten, ktorý býva v najdrahších telefónoch. Samozrejme, v benchmarkoch a skutočných testoch záťaže výkonu by ste to poznali, ale to je iný prípad.

Ako fotí?

Klasická otázka, avšak je určite na mieste. Mať 5G telefón je síce fajn, no všetci chceme aj poriadne fotografie. Výbava je nasledovná:

  • 48 Mpx f/1.7, hlavný fotoaparát
  • 8 Mpx f/2.2, ultraširoký 118°
  • 5 Mpx f/2.2, macro snímač
  • 2 Mpx f/2.2, snímač hĺbky

S týmto sa dá už všeličo odfotiť. Makro fotografie vyzerajú výborne, rovnako oceníte samostatný nočný režim. Fotografie sú jasnejšie a presvetlenejšie s dôrazom na kontrastnosť tieňov. Tento režim má rozhodne zmysel a dobre sa používa.

Špecialitou sú dva selfie objektívy. Pri výbere klasického a širokouhlého režimu je na displeji okolo otvoru na fotoaparát kruhové zvýraznenie, aby ste vedeli, do ktorého objektívu sa treba práve pozerať.

Prečítajte si aj:

motorola moto g 5G plus: Dve selfie kamery a 5G za super cenu (RECENZIA)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.