Operátor je na trhu 2 roky a 2 mesiace.

4ka oznámila, že pokorila hranicu pol milióna zákazníkov a prezradila niekoľko štatistík. Priemerný hovor v sieti 4ka trvá minútu a 54 sekúnd a jej zákazníci telefonujú cez pracovné dni najviac medzi štvrtou a piatou popoludní. Často sa volá aj medzi siedmou a ôsmou hodinou večer, pričom cez víkend sú v obľube skôr večerné hodiny.

Operátor prezradil, že 46% jeho zákazníkov pravidelne dátuje. Mobilný internet sa najviac využíva vo veľkých mestách ako Bratislava, Košice či Prešov. Sekundujú im aj menšie sídla. Objem prenesených dát stúpol medziročne takmer trojnásobne, tretinu dát tvorí streamovanie videa.

Najpoužívanejšie zariadenia v sieti 4ky pochádzajú z dielne Huawei. Okrem mobilných telefónov sem však patria aj rôzne druhy USB modemov na mobilné dátovanie. Najviac telefónov v sieti 4ka má však Samsung a v rebríčku TOP 10 je aj 5 rôznych modelov iPhone.

4ka pri príležitosti pokorenia 500 tisíc zákazníkov oznámila trvalé zníženie ceny za 1 MB dát. Cena sa nedávno dočasne znížila zo 4 centov na 1 cent a operátor teraz oznámil, že zníženie ceny je trvalé. Pokiaľ preferujete radšej dátový balíček, za GIGA s 1 GB dát v sieti 4ka zaplatíte 2 eura. 4ka tiež naznačila, že v priebehu niekoľkých dní predstaví ďalšie novinky.

Prečítajte si aj:

4ka zjednodušuje ponuku balíkov. Je menšia a prehľadnejšia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit