Ak vám volal niekto z telefónneho čísla začínajúceho 0951, pravdepodobne išlo o používateľa služieb 4ky.

Najmladší operátor v týchto dňoch pridal k prefixu 0950 ďalšiu predvoľbu 0951. O pridelení prefixov operátorom rozhoduje Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb. Vďaka možnosti prenosu čísla medzi mobilnými operátormi dnes už ale predvoľba nie je jasným znakom toho, do akej siete voláte. Zvyčajne sa to volajúci dozvie vďaka hlasovému oznámeniu pred zostavením volania do inej ako vlastnej siete.

Ako vysvetľuje technický riaditeľ 4ky, Patrik Kollaroci, počet zariadení, v ktorých potrebujete SIM kartu, pretože sú pripojené vďaka mobilnému operátorovi na internet, neustále rastie. V niektorých prípadoch používateľom nezáleží na telefónnom čísle danej SIM karty, napríklad v prípade tabletov alebo alarmov. Aj preto predaj SIM kariet, ale aj spotreba telefónnych čísel neustále rastie. A aj preto 4ka pridala novú predvoľbu.

4ka sa chce týmto krokom pripraviť aj na prípadný zvýšený záujem o jej služby počas leta. Dôvod je ten, že každý, kto si v termíne od 2.7. do 1.9. aktivuje nový paušál SLOBODA 100, SLOBODA 300 a SLOBODA NEKONEČNO s dátovým balíkom DÁTA V SIETI 4KA alebo si aktivuje nový paušál SLOBODA DÁTA, získa automaticky nekonečné dáta v celej SR na 30 dní. Platí to aj pre používateľov s automatickou obnovou, ktorí nekonečné dáta v celej SR získajú pri najbližšej automatickej obnove.

Zdroj: 4ka

Prečítajte si aj:

4ka predstavila letnú ponuku. Dáta v celej SR budú počas leta neobmedzené

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit