4ka aktualizovala svoj program SLOBODA na 4 a priniesla novinku, ktorá je viac flexibilná. Aj táto vychádza z nekonečných paušálov tohto operátora.

Ako sme sa na ohlásení dozvedeli, v súčasnosti si každý druhý zákazník 4ky vyberá práve niektorý z nekonečných paušálov. V piatok 13.-teho tak uvádza 4ka prvý zdieľaný nekonečný paušál pod názvom ZDIEĽANÁ SLOBODA NEKONEČNO. Novinkou je, že ako Štvorkár môžete zdieľať svoju nekonečnú SLOBODU so svojimi známymi.

Hlavné body novinky

  • Až 3 SIM karty ako darček
  • Dáta a minúty/SMS z paušálu zdieľané až na 4 SIM kartách
  • Výdavky pre až 4 SIM karty pod kontrolou na jednom účte priamo v Mojej zóne
  • Výhodnejšia cena pre zdieľané SIM karty
  • Extra zľava v kombinácii so službou pre domácnosti

Paušál ZDIEĽANÁ SLOBODA NEKONEČNO je určená tým, ktorí sa chcú o svoje nekonečné dáta či minúty alebo SMS podeliť s blízkymi, rodinou, alebo sa deliť nechcú ale len potrebujú využívať svoj nekonečný paušál na viacerých zariadeniach súčasne.

Parametre nových paušálov
Parametre nových paušálov

Paušál si s novým paušálom zdieľať až pre 4 SIM karty a vďaka nižšiemu poplatku za zdieľanú kartu takto aj ušetriť. Navyše, ak využívate služby na doma od 4ky, získate na zdieľaný nekonečný paušál extra zľavu navyše a ušetrí tak dvakrát. Zdieľaný paušál sa dá zakúpiť v predajnej sieti 4ka alebo na každej Pošte, v predajniach Mobilonline či Smartshopoch. Mnohí sa však budú vyberať online nákup na webe 4ka.sk a je možné ju aktivovať ju pohodlne kúpiť online aj cez mobilnú appku Moja 4ka.

Toto riešenie môže byť výhodné napr. pre rodičov, ktorí jednalk poskytnú konektivitu pre svoje deti, ale zároveň majú aj svoje ratolesti pod kontrolou. Ak máte viacero zariadení s konektivitou, tak toto riešenie je pre vás, aj keď ste jednotlivec.

Zdieľaná Sloboda pre tých čo veľa volajú aj dátujú

ZDIELANÁ SLOBODA NEKONEČNO, je vhodná pre tých, ktorí viac volajú. Zákazník má k dispozícii zdieľané Nekonečné minúty a SMS a 4 GB dát v SR a EÚ a to za 16 EUR na 30 dní a pre každú ďalšiu zdieľanú SIM navyše 8 EUR na 30 dní.

ZDIEĽANÁ SLOBODA NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE, je vhodná aj pre tých čo aj veľa dátujú. Jej cena je 21 EUR na 30 dní a pre každú ďalšiu zdieľanú SIM je poplatok 13 EUR na 30 dní, pričom spoločne v skupine všetky SIM zdieľajú Nekonečné minúty a SMS a neobmedzený objem dát v SR (z toho 9,38 GB až 25, 51 GB v EÚ) v závislosti od počtu SIM (1 až 4), ktoré budú paušál zdieľať.

Zatiaľ neexistuje paušál, ktorý by obsahoval len dáta ale nie volania. Nie je vylúčené, že takýto paušál v budúcnosti vznikne, závisí to od záujmu.

ZDIEĽANÁ SLOBODA NEKONEČNOZDIEĽANÁ SLOBODA NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE
zdieľané Nekonečné minúty/SMS v SR a EÚ  Zdieľané Nekonečné minúty/SMS v SR a EÚ
zdieľané 4 GB v SR a EÚZdieľané Neobmedzený objem dát v SR (z toho 9,38 GB až 25,51 GB v EÚ)

Ďalšie výhody zdieľaných paušálov SLOBODA

Pri aktivácii zdieľaného paušálu získate ďalšie 3 SIM karty ako darček. Tieto SIM karty môžete využiť na zdieľanie nekonečného paušálu, alebo aj na aktiváciu iných paušálov či balíkov 4ka. Takto je možné súčasne zdieľať paušál medzi maximálne 4 osoby (SIM karty) alebo až 4 zariadenia – mobil, hodinky, počítač, či bezpečnostnú kameru.

Výhodou je aj jednoduchá úhrada služby na všetkých 4 SIM kartách priamo cez platobnú kartu v mobilnej aplikácii Moja 4ka, či zákazníckej zóne Moja zóna. Všetko si nastavíte online cez aplikáciu v mobile, kde môžete pridávať či odoberať členov skupiny a má tak spotrebu neustále pod kontrolou. To, ktoré osoby budú s vami tieto výhoidy zdieľať môžete zmeniť každý mesiac. Viac informácií a príkladov nájdete aj na webe www.4kanemachybu.sk.

K televízii a domácemu internetu zdieľaný paušál výhodnejšie

Každý zákazník 4ky, ktorý má alebo si aktivuje od 4ky niektorú zo služieb pre domácnosť, alebo ich kombináciu, získa zdieľaný nekonečný paušál ZDIEĽANÁ SLOBODA NEKONEČNO + DÁTA NAVYŠE so zľavou 3 € za 18 € na 30 dní. Zvýhodnená cena bude platiť počas celej doby využívania akejkoľvek služby do domácnosti.

Nekonečná paušál od 4ka
Nekonečná paušál od 4ka

Ako je to s pokrytím 4ka?

4ka pokračovala počas leta v rozširovaní 5G siete do ďalších lokalít. Operátor ešte na konci februára masívne vylepšil sieť prechodom z 3G na 4G sieť po celom Slovensku a odvtedy sa zameral na rozširovanie svojej 5G. Počas letných prázdnin 4ka rozšírila 5G pokrytie do ďalších 13 miest od západu až na východ Slovenska. Konkrétne sú to tieto lokality: Galanta, Gelnica, Hlohovec, Kremnica, Leopoldov, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Ružomberok, Sládkovičovo, Svit, Šaľa a Trebišov.

Budúcnosť u operátora 4ka
Budúcnosť u operátora 4ka

5G sieť 4ky ponúka vysoké prenosové rýchlosti až do 600 Mbit/s a výrazne nižšiu latenciu a je preto vhodná pre SMART riešenia. Tieto parametre dosahuje v pásme 3,6 GHz s využitím najnovšej generácie AAU antén, ktoré sú vysoko efektívne v husto osídlených oblastiach a dokážu obslúžiť vysoký počet pripojených mobilných 5G zariadení.

5G sieť 4ky je teraz dostupná v týchto mestách:  Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica (čiastočné pokrytie), Bardejov, Bratislava, Čadca, Galanta, Gelnica, Hlohovec, Kremnica, Leopoldov, Levice, Liptovský Hrádok, Liptovsky Mikuláš, Malacky, Nitra, Partizánske, Kežmarok, Piešťany, Poprad, Ružomberok, Sabinov, Sereď, Sládkovičovo, Stropkov, Stupava, Svit, Šaľa, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Zlaté Moravce, Zvolen a Žiar nad Hronom. Ak si chcete skontrolovať 5G pokrytie, mapky pokrytia pre jednotlivé mestá nájdete na webe www.4ka.sk/vyskusajte-5G.

Čo potrebujete pre využívanie 5G siete 4ky:

  1. Byť v pokrytí 5G sieťou – dá sa overiť na webe 4ka.sk
  2. Smartfón s podporou 5G v sieti 4ky a tých je už medzi zákazníkmi 4ky veľa
  3. Povolené 5G v nastaveniach mobilného telefónu
  4. 5G je dostupné aj v zahraničí v desiatkach krajín

Za prvý polrok rástli SWANu tržby i počty zákazníkov

  • 77,14 mil. EUR tržby v prvom polroku 2024, +11% medziročný nárast
  • 21,2 mil. EUR neočistený zisk („adjusted EBITDA“), +7% medziročne
  • 10 mil. EUR investícií, 20% pomer investícií k tržbám

Telekomunikačný operátor SWAN má za sebou úspešný prvý polrok 2024. Tržby sa prvých šesť mesiacov dosiahli 77,14 mil. eur, čo znamená v medziročnom porovnaní nárast o viac ako 11%. Mobilný segment pod značkou 4ka sa pritom podielal sumou 31,11 mil. eur.

SWAN pravidelne reinvestuje všetky disponibilné zdroje do nových projektov, čím dlhodobo rastie. To dokazuje aj vysoký pomer investícií k obratu spoločnosti, na úrovni 13% za prvý polrok 2024. V tomto období SWAN investoval takmer 10 mil. eur.

SWAN, ktorý ponúka telekomunikačné služby pre domácnosti a jednotlivcov pod značkou 4ka, zaznamenal v prvom polroku aj nárast aktívnych mobilných zákazníkov o 3,2%. Ku koncu júna jeho mobilné služby využívalo viac ako 630-tisíc klientov, z nich si až 13-tisíc prenieslo za posledný rok číslo od iného mobilného operátora, čo predstavuje 22-percentný medziročný nárast. Počet zákazníkov, ktorý využívajú niektorý z paušálov SLOBODA medziročne vzrástol o 9 percent. 80-tisíc klientov využívalo služby pre domácnosti poskytované cez pevné internetové pripojenie.

Zdroje: vlastné, 4ka

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.