Hľadáte smartfón, ktorý má dostatok energie a ešte aj robí pekné fotky?

Práve moto g9 power by mohlo byť odpoveďou na to, čo potrebujete. Je totiž známe, že vo svete smartfónov energie nebýva príliš nazvyš. Tu získate hneď niekoľko silných vlastností a je to najmä praktický telefón s dobrou výbavou a super cenou.

1. Batéria

Hlavným dôvodom bude veľká batéria. 6000 mAh je nadštandardná kapacita a to vám prinesie skutočne slobodné používanie tohto smartfónu. Neustále zisťovanie, kde je nabíjačka, prípadne kde a kedy sa bude nabíjať smartfón, sa úplne vytratí.

Toto je batéria, ktorá posúva hranice výdrže na tri dni používania. V praxi to znamená, že celodňová výdrž je zaručená. Môžete fotiť, byť na Instagrame, chatovať na Messengeri a o výdrž sa netreba obávať. A nabijete ho rýchlym nabíjaním s výkonom 20 W.

2. Vyvážený procesor

Moto g9 power nie je zameraný len na výdrž, ale na univerzálny výkon. Práve preto je tu procesor Snapdragon 662, ktorý je úsporný, avšak poskytne dostatočný výkon na používanie aplikácií a hier. Telefón používa ďalšie technológie na šetrenie energie v čase, keď ho nepoužívate.

Spoľahnúť sa môžete aj na stabilitu batérie cez noc. Nestane sa vám, aby ste pri nečinnosti smartfónu zostali prekvapení, výrazným úbytkom percent na zostávajúcej kapacite.

3. Kvalitný fotoaparát

A navyše v smartfóne s cenovkou do 200 eur? Všetko je možné a tu máte tri objektívy, v kombinácii hlavného so 64 Mpx rozlíšením, 2 Mpx makro objektívom a objektívom na snímanie hĺbky scény. Aj vďaka nemu môžete vyhotoviť fotky s krásne rozostreným pozadím. Využitie je vhodné najmä pri portrétových fotkách.

Tí z vás, čo radi fotíte detaily, máte možnosť fotiť už zo vzdialenosti 2,5 cm. Selfie fotoaparát má 16 Mpx, čo je naozaj dostatočné rozlíšenie na vytvorenie veľmi dobrej fotografie.

4. Displej

Obrovská kapacita batérie priamo podporuje sledovanie filmov. Na veľkom 6,8“ displeji si ich vychutnáte dostatok. Niekto by mohol namietať, že je to poriadne veľký telefón. Je veľký, ale vďaka pomeru strán 20,5:9 sa bude dobre držať v ruke. Predĺženú obrazovku oceníte pri rolovaní Facebookom alebo chatovaní. Displej má rozlíšenie HD+, takže je zároveň úsporný a nespotrebuje toľko energie, ako tie s vyšším rozlíšením.

5. Zvýšená odolnosť

Odolnosť smartfónu je zvýšená špeciálnou vodu odpudzujúcou vrstvou. Neuškodí mu ani dážď alebo vlhkosť. Kvapôčky vody po ňom stečú rýchlejšie a nebudú sa na tele smartfónu udržiavať.

Verdikt

motorola moto g9 power je silná konkurencia pre všetky smartfóny v tejto triede. Prakticky máte len málo možností, ako získať dlhú výdrž na jedno nabitie a k tomu aj dobré fotky.

Spoľahlivosť značky a servis v podobe pravidelných aktualizácií a garancie prechodu na vyšší Android – to sú perličky, ktoré si  s motorolou kupujete.

Prečítajte si aj:

motorola moto g9 power: 3 dni na jedno nabitie so 6000 mAh batériou

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.