Máme pre vás prehľad alternatívnych aplikácií na posielanie SMS a MMS, ktorými nahradíte tú pôvodnú v Androide.

Aplikácie tohto vyžadujú jedinečný prístup k systému, ktorý má na starosti prijímanie a posielanie správ. Môžete ich mať v systéme niekoľko, ale iba jednu si môžete zvoliť ako primárnu. Ostatné nebudú slúži na posielanie alebo príjem. No ak sa k nej prepnete, buď vás upozorní, aby ste ju spravili primárnou, alebo sa len načítajú už existujúce SMS správy. Pokojne si ich môžete z nášho prehľadu vyskúšať viac a podľa potreby sa medzi nimi prepínať. Na základe toho zistíte, ktorá sa vám najviac páči. Problém niektorých aplikácií býva v tom, že nepodporujú Dual SIM telefóny a teda nedávajú na výber, z ktorej karty sa budú posielať SMS správy.

Google Messenger

Dnes bola uvoľnená nová verzia tejto aplikácie a použiť ju môžete na telefónoch s Android 4.1 a vyšším. Dajú sa posielať hromadné správy, fotografie a zvuková nahrávka v MMS, tiež aj videá. Rozhranie je v Material dizajne, takže na vytvorenie novej správy použijete klasické kruhové tlačidlo so znamienkom +. Správy sa dajú archivovať, môžete blokovať nežiaducich odosielateľov a správy posielať hromadne podľa vybraného počtu kontaktov.

gmessenger_nowat

Link: Google Messenger

Textra SMS

Rovnako aj táto appka na posielanie správ spĺňa dizajnové požiadavky Material dizajnu a fotografie kontaktov si preberá z aktivovaných on-line služieb v telefóne. Odpovedať na správy sa dá aj z režimu zamknutého telefónu a takisto je dostupné posielanie správ viacerým príjemcom. Využiť môžete aj pozdržané odosielanie, ak sa pomýlite a omylom pošlete správy, dá sa jej odoslanie zastaviť. Priamo v aplikácii je podpora pre viac ako 800 obrázkov emoji a je tu aj prepojenie na aplikáciu Pushbullet. Nechýba podpora pre Android Wear. Silnou stránkou je prispôsobenie notifikácií podľa kontaktov.

textra_nowat

Link: Textra SMS

Google Hangouts

Tento program má každý nainštalovaný v smartfóne. Ide o bývalý Google Talk. Štandardne funguje na posielanie internetového chatu, dá sa však aktivovať aj na posielanie SMS a MMS správ. Netreba sa obávať prehľadnosti. Vždy budete mať prehľad, či danému kontaktu posielate SMS alebo chatovú správu cez internet. Funguje tu podpora hromadného posielania správ, emoji a multimediálneho obsahu. V rámci internetových správ potom aj mapy a tiež môžete využiť skupinový video hovor až pre 10 ľudí.

hang_nowat

Link: Google Hangouts

GO SMS Pro

Extra prepracovaná aplikácia, ktorá má takmer 100 miliónov stiahnutí. Výrobca Go Dev Team je zárukou prepracovaného dizajnu a množstvom motívov vzhľadu. To je silnou stránkou tejto aplikácie na posielanie SMS / MMS. Správy môžete ochrániť pred zobrazením bez autorizácie. Výrobca deklaruje podporu pre viac ako 8000 Dual SIM telefónov. Navyše je aj cez všetky svoje možnosti nenáročná a trak ju môžete používať aj na low-end telefónoch. Verzia zadarmo má niektoré obmedzenia, najmä však zobrazuje reklamy. Existuje aj platená verzia, kde je okrem iného aj napríklad odložené odoslanie. Teda ak sa pomýlite, posielanie správy sa dá zrušiť.


go_sms_nowat

Link: GO SMS Pro

Handcent Next SMS

Výborná aplikácia s možnosťou zálohovania vašich správ do cloudu. Keď zmeníte telefón, ľahko si nahráte všetky správy do nového telefónu alebo napríklad tabletu. Aplikácia podporuje zmenu motívov, zamykanie správ pred ich prezeraním bez hesla, Emoji, a tiež prináša širokú podporu vlastných fontov a zvukov. V rámci aplikácií od výrobcu je tu aj program Handcent Anywhere, ktorý rozšíri možnosť chatovania z mobilných platforiem na PC a Mac. Netreba nič inštalovať, stačí použiť webový prehliadač.

handc_nowat

Link: Handcent Next SMS

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.