Čo z výstavy MWC zaujalo našich redaktorov najviac?

ONDREJ

Lenovo ThinkPad T490s

Som človek, ktorý sa bez notebooku nepohne, už dva roky nosím so sebou ThinkPad 470s a som spokojný. Na MWC som bol na prezentácii nových zariadení a rád by som mal ThinkPad T490s. Má nový procesor 8. generácie, pripojenie na Wi-Fi 6 Gig+, mechanickú ochranu webkamery a Full HD displej s výborným jasom.  Oceňujem, že v Lenovo držia tradíciu a stále je to poriadna, robustná konštrukcia, vyrába sa v USA a niečo aj vydrží. Zaujala má špeciálna ochrana displeja a síce, že systém rozpozná, že vám niekto nazerá na informácie na displeji a stiahne jas. To sa mi páči.

FERO

Huawei Mate X

Po smiešne nevkusných prototypoch, vydávajúcich sa za koncové produkty, je éra skladateľných displejov skutočne tu. Huawei, dnes už svetová smartfónová dvojka, ani nemohol ukázať lepšie, že to s ťahom na prvú pozíciu myslí vážne. Proti Galaxy Fold totiž nasadil svoj Mate X a Huawei má vizuálne výrazne atraktívnejší dizajn a je aj popredu s technickým riešením. Po preklopení zo skvelo vyzerajúcej štvorcovej verzie sa totiž zmení na model s moderným celotelovým, plne použiteľným displejom. Rozdelenie na nepresnú polovicu a presun zadných kamier do zvyšného pása, ktorým Huawei vyriešil neprítomnosť prednej kamery (telefón stačí otočiť), je majstrovské. A to všetko v spolupráci s čínskym výrobcom displejov BOE, ktorý sa 90 % dominancie Samsungu na trhu malých OLED displejov očividne nezľakol.

Cena: 2299 € ☹

ROMAN

Využitie umelej inteligencie v španielskej La Liga

Produktov bolo na MWC veľa, avšak najväčším prekvapením pre mňa bola neproduktová informácia, že španielska La Liga využíva aktívne umelú inteligenciu. Tá jej pomáha zhotovovať kalendár zápasov a berie do úvahy všetky potrebné obmedzenia kvôli európskym súťažiam a tiež aj kľúčové vysielacie časy. Umelá inteligencia na základe zadaných parametrov vygeneruje niekoľko rozpisov zápasov pre jednotlivé kolá, pričom odporučí ten, ktorý má najvyššiu očakávanú návštevnosť na štadiónoch a sledovanosť v španielskej televízii. Odchýlka je podľa La Liga iba 1 %.

MIŠO

LG V50 ThinQ 5G s Dual Screen

Tak toto zaujalo mňa, definitívne. Predstavte si nasledovné. Vyvíjate ohybný displej, snažíte sa prísť prvý alebo chcete byť aspoň prvý, kto ho „ohne lepšie“. No a potom príde niekto (LG), kto vám ukáže skladací telefón. To za predpokladu, ak si kúpite puzdro s druhou obrazovkou. Neuveriteľné a rozhodne zaujímavé poňatie. Niečo, čo vyvolá úškrn, možno nadvihne obočie, no skôr nechápavosť asi nielen odbornej verejnosti. Koncept to vlastne ani nie je taký zlý a viem si ho predstaviť. Vitajte vo svete návrhárov LG V50 ThinQ 5G s obalom Dual Screen. Takýto „skladací telefón“ ste asi nečakali.

Cena: zatiaľ nie je známa

TOMÁŠ

Zubná kefka s umelou inteligenciou

Umelá inteligencia sa dnes skutočne dostáva všade. Z počítačov prešla do mobilov, no a najnovšie už aj do zubných kefiek. Keďže v redakcii veľmi rád testujem práve gadgety súvisiace so starostlivosťou o telo, informácia o novej zubnej kefke Oral-B ma zaujala. Oral-B Genius X má v sebe podporu umelej inteligencie. Prostredníctvom aplikácie vám ukáže, ktorý zub máte ako čistiť a koľko času mu treba venovať. Výsledkom by mal byť čistejší a zdravší chrup. Na to som skutočne zvedavý, neviem sa dočkať redakčného testovania.

Cena: zatiaľ nie je známa

MIRO

Samsung Galaxy S10+

Musím sa priznať, že tohtoročná ponuka predstavených zariadení a inovácií na MWC ma veľmi neoslovila. Nič prevratné sa neudialo, všetko pokračuje predpokladaným vývojom. Prekvapil ma však produkt, ktorý bol na MWC prezentovaný po oficiálnom predstavení v USA. Samsung Galaxy S10+ ma zaujal a keďže som náruživým používateľom jablčných zariadení, tak berte moje slová vážne. S10+ sa jednoducho podaril – je výborne spracovaný, dobre padne do ruky, má krásny displej a špičkové fotoaparáty. Presvedčil ma aj výkon a ponuka pamäťových verzií. A farba? Biela keramika, tá je neodolateľná!

Cena: od 999 €

Značky: