Aké hry sa radi hrávame? Možno budete prekvapení.

ONDREJ – Microsoft Fury3

Hry som sa hrával systematicky pred viac ako 20 rokmi. Hra, pri ktorej som v živote vydržal najviac sa volala Fury3 a bola vtedy už od Microsoftu. Používal som ju hlavne na test výkonnosti počítačov, ale neskôr som jej celkom prepadol a hral som ju celé hodiny. Prišla vtedy s operačným systémom Windows 95 a bola to taká vesmírna naháňačka, na tú dobu s perfektnou grafikou a dobrým ovládaním. Rovnako som testoval herný volant a prepadol som Need for Speed, hlavne edícii Shift z roku 2009. Páčili sa mi aj stratégie ako Age of Empires. Dnes si občas v lietadle zahrám niečo na mobile, ale je to skôr výnimka.

FERO – Tropico

Hry hrávam od útleho veku. Začal som na Atari a NES konzolách, ale keď som sa dostal pred 20 rokmi k svojmu prvému PC, bol im koniec a desktop sa už naveky stal mojou primárnu hernou platformou. Kľúčovým herným trhákom bol pre mňa Half-Life, ktorý ma pevne ukotvil u hier hraných z prvého pohľadu. Preferujem veľké a prepracované tituly, takže pravidelne hrávam nové prírastky zo série Fallout, The Elder Scrolls či Far Cry. Páčil sa mi aj posledný Wolfenstein II. Hry z tretieho pohľadu síce hrávam zriedkavejšie, ale kompletne mám s radosťou odohratú sériu GTA a Assassin’s Creed, zo stratégií Red Alert, AoE či Tropico a z menej štandardných hier mi utkveli v pamäti hlavne Limbo, Inside a This War of Mine. Vyhýbam sa akýmkoľvek on-line multiplayerovým hrám. Hry sú pre mňa odchodom do iného sveta a chcem celistvo pripravený a konečný zážitok, v ktorom som stredobodom ja, nie hromada iných ľudí, ktorých prílev nikdy nekončí.

ROMAN – Fallout

Fallout patrí k mojim srdcovkám. Hry tejto série som hrával ešte na strednej škole a zaujali ma dizajnom herného sveta, slobodou pri riešení situácií a tiež humorom a vtipnými dialógmi. Prvé dva diely ponúkali izometrický 2D pohľad, sériu však časom kúpilo vydavateľstvo Bethesda a z Falloutu spravilo 3D hru. Pokračovania tak ponúkli trochu iný herný zážitok, avšak zachovali si mnohé vlastnosti, ktoré som si zamiloval už v prípade prvého dielu. Výnimkou je posledný pokus menom Fallout 76, ktorý nedopadol podľa očakávaní. Okrem tejto série sú mi veľmi blízke hry Deus Ex, Baldur’s Gate, Mass Effect či Assassin’s Creed.

MIŠO – Tomb Raider 2

Občas si rád zahrám hru. Už zamladi mi k srdcu prirástla hra Tomb Raider 2. 3D postavička, ktorá vedela nielen skákať a bežať, ale aj ovládať čln v Benátkach a kopu ďalších vecí. Najprv som ju videl u niekoho na monitore a ani nevedel ako sa volá. Potom už to išlo, vyzbieral som všetky tajné sošky v každom leveli a naplno sa ponoril do príbehu. Neraz sa mi snívalo, že sa pozerám očami hlavnej hrdinky a plávam zatopenými ruinami. Skvelá hra, prešiel som ich všetky okrem najnovšieho Shadow of Tomb Raider. Je to hra, ktorá ma vedela pohltiť a zbožňoval som celé scenérie a prekonávanie prekážok. Zaujali ma aj hry Mass Effect, Need for Speed, Age of Empires, Age of Mythology a im podobné.

 

TOMÁŠ – Exploding Kittens

Nikdy som nepatril k vášnivým hráčom počítačových hier, dokonca som nepodľahol ani hernej konzole. V detstve som si raz prešiel Crash Bandycoot ešte na PlayStation 1, a to mi celkom stačilo. V dospelosti sa nič nezmenilo. Ak si mám niečo zahrať, sú to skôr logické hry na tablete, ako napríklad riešenie rébusov a odomykanie tajomných komnát, alebo precvičovanie priestorového videnia. V poslednom čase mi však učarovali vybuchujúce mačičky. Ak ste Exploding Kittens nehrali, určite si ich vyskúšajte. Ide o klasickú kartovú hru, ktorá sa hrá so špeciálnymi kartami. Viete si ju však zahrať aj cez aplikáciu s ľuďmi z celého sveta. Podľahnete jej.

MIRO – Asphalt 8: Airborne

Počítačové hry som aktívne a veľmi rád hrával pred 17 rokmi, teda počas navštevovania základnej školy. Neskôr sa voľný čas stále viac krátil a tým pádom som sa aj menej hral a keď už k tomu prišlo, tak to bolo v rámci mobilnej platformy. Vždy prevládali hry zamerané na autá – či už tie počítačové alebo v smartfóne. Priznám sa, že aktuálne nemám ani v jednom zariadení nainštalovanú hru, ale ak občas na nejakú dostanem chuť, tak jednoznačne sťahujem Asphalt 8: Airborne, prípadne CSR Racing. Na chvíľkové zahranie sa a odreagovanie nepotrebujem žiadne registrácie ani naháňanie bodov. Jednoducho si sadnem, ľahnem a pretekám. Horšie je to, keď potom presadnem do reálneho auta a spomeniem si, že v našom svete existujú zákony o cestnej premávke a rýchlostné limity.

Značky: