Chodievame do prírody, radi sa hýbeme a tiež športujeme. Aké vychytávky nám pritom nemôžu chýbať?

ONDREJ

Vyhrievaná bunda s LED podsvietením

Táto bunda sa síce len pripravuje na trh, ale keď to príde, bude to teda niečo. Je vyhotovená z odolného materiálu, nepremokavá, ale hlavne má v sebe zabudované vyhrievacie špirály. Súčasťou dodávky je powerbanka, ktorá ich zásobuje energiou a tiež ju dodáva k zipsom. Tie kvôli vyššej bezpečnosti svietia, rovnako svietia aj pásky pri zápästiach. Cez mobilnú aplikáciu si môžete nastaviť jednu z troch úrovní vyhrievania prednej aj zadnej časti bundy, rovnako ako farbu a intenzitu svetla. Z powerbanky môžete čerpať energiu aj pre váš smartfón. Vo vreckách bundy nájdete aj rukavice, ktoré sú tiež vyhrievané. Za touto bundou stojí spoločnosť FNDN, zatiaľ zbiera peniaze na jej uvedenie na trh na portáli indigogo. Termín jej predaja je stanovený na september tohto roka.

Cena: okolo 150 €

FERO

Kľúčový Victorinox 0.6203

Možno to znie ako samozrejmosť, ale na akomkoľvek výlete mi mnohokrát prišiel vhod môj miniatúrny švajčiarsky nožík. Problémom klasických vreckových nožov je, že ich nemáte, keď ich potrebujete. Posledných 10 rokov mi to všetko vyriešil ich trpasličí ekvivalent, menší ako môj palec, ktorý mám permanentne pripnutý na kľúčoch. Tie mám totiž vo vrecku vždy, keď som z domu z akýchkoľvek dôvodov. Nikdy naň teda nepotrebujem myslieť. Je v ňom 3 cm čepeľ, miniatúrne nožničky, plastové špáradlo, pinzetka a skrutkovač/pilníček. Môžem s ním odstrihnúť náplasť, nitku z trička, niečo otvoriť či dokonca ním utiahnuť miniatúrnu skrutku v okuliaroch, čo mi neraz zachránilo krk, keď mi nečakane vypadlo sklíčko. Vzhľadom na jeho smiešnu veľkosť pritom nie je problém ani na letiskách.

Cena: 10 €

ROMAN

Bežecká čelenka

Nechcem sa opakovať, takže nebudem opäť spomínať inteligentné hodinky a bezdrôtové slúchadlá, o ktorých som už v minulosti v tejto rubrike písal. Je pravda, že aktuálne hľadám miniatúrny Spotify prehrávač a poškuľujem po zariadení Mighty Vibe, ale kým ho nevyskúšam, tak ho nebudem odporúčať. Mojou najväčšou vychytávkou poslednej doby je tak bežecká čelenka. Nič svetoborné, ale spríjemňuje mi behanie. Pot, ktorý mi steká po čele, ma obvykle ruší a táto čelenka tento pocit eliminuje. Zároveň drží moje vlasy pokope a zabraňuje, aby mi padali do očí, takže za mňa win-win riešenie 😊

Cena: 8 €

MIŠO

Na všestranné posilňovanie svalov je výborná posilňovacia guma. Na výber je viac pružností, podľa toho, na čo sa cítite. Kúpiť ju dostanete aj v baleniach po troch s rôznou pružnosťou. Pristúpite ju chodidlom a obomi rukami priťahujete v miernom predklone. Treba, aby vám to niekto najprv ukázal. Dobrá vec na posilnenie krížov a šliach na stehnách a okolo zadku. Nemáte žiadne závažie okrem vašej sily, a tak je to celkom bezpečné. Ak to budete robiť prvý raz a poctivo pár opakovaní, pripravte sa na svalovicu na stehnách aj chrbte.

Cena: 6 €

TOMÁŠ

Supersavý uterák

S istotou som mohol na tomto mieste spomenúť, že pri športovaní používam inteligentný náramok, bezdrôtové slúchadlá. Ale mojou skutočnou vychytávkou je supersavý uterák. Možno ho poznáte. Je vyrobený z mikrovlákna a na dotyk je úplne hladký. Dokáže však dokonale osušiť vašu pokožku počas tréningu alebo po sprche. Kľúčové je, že by ste si ho mali skôr ku telu prikladať a nerobiť ním také pohyby ako s normálnou osuškou. Navyše, nezaberá miesto v batožine a rýchlo schne. Pred prvým použitím ho vyperte. Nikdy ho však neperte s avivážou. Stratí potom svoje vlastnosti.

Cena: 5 €

MIRO

Do prírody chodím veľmi rád, cítim sa tam slobodnejší a dodáva mi to veľmi veľa energie. Okrem toho, že nasávam energiu, tak si rôzne pekné miesta aj rád fotím, aby som si mohol neskôr pozrieť, kde všade som bol a ako sa dané miesta menia. Na tento účel nenosím fotoaparát, nakoľko sa snažím (ak to je s deťmi možné) chodiť naľahko, takže v tomto smere mi pomáha iPhone. Ďalšia vec, ktorá mi v lese nesmie chýbať je nožík. Už roky mi dobre slúži zatvárací Gerber Bear Grylls Scout s kombinovaným ostrím, ktoré je praktické. Keďže si v prírode veľmi rád opekám, tak povinnou výbavou je aj zapaľovač, obľubujem jednoduchú a funkčnú klasiku od spoločnosti BiC, prípadne kresadlo. Základný kruh uzatvárajú polarizované okuliare, bez nich ani na krok, či je zima alebo leto.

Cena: Rôzna, podľa výbavy

Značky: