Televízory The Frame od Samsungu sú tzv. lifestylové. Po vypnutí televízneho vysielania sa tento premení na umelecké dielo.

Využíva obchod s umením (tzv. Art Store). Teraz má matnú obrazovku, ktorá zabráni nepríjemným odrazom svetla.

Prispôsobenie televízora konkrétnemu priestoru

Navyše má tento televízor ako doplnkové príslušenstvo aj výmenné rámy, ktoré sú prichytené magneticky. Farebný rám si vyberiete podľa vášho priestoru.

Samsung QE65LS03DZdroj: Touchit.sk
Samsung QE65LS03D: Prístup do obchodu s umením

Tento televízor sa veľmi ľahko dá umiestniť na stenu. Práve preto je vybavený One connect boxom, s ktorým je televízor pripojený len jediným káblom. Pomocou doplnkového držiaku sa dá zrealizovať bezmedzerová inštalácia televízora na stenu. Nástenný držiak je pritom súčasťou balenia. Pevne drží rám na stene a vďaka jedinému tenkému káblu ostáva priestor okolo televízora elegantný.

Samsung QE65LS03DZdroj: Touchit.sk
Samsung QE65LS03D a jeho One ConnectBox

Klasické vysielanie aj umenie

Tento televízor e dostupný vo veľkosti uhlopriečky od 43, cez 50, 55, 65, 75 a dokonca aj 80 palcov. Lifestylový televízor takto vytvorí súkromnú galériu u vás doma. Samozrejme, na televízora The Frame sa dá plnohodnotne využiť na sledovanie televízneho alebo internetového vysielania. Ide o 4K QLED televízor s procesorom Quantum s umelou inteligenciou a 100 Hz obnovovacou frekvenciou. Z akustickej stránky využíva technológiu Dolby Atmos. Technológia Quantum Dot poskytuje kvalitný obraz so 100% farebným objemom (DCI-P3).

Samsung QE65LS03DZdroj: Touchit.sk
Netflix na televízore Samsung QE65LS03D

Operačný systém Tizen prináša množstvo aplikácií vrátane lokálnych. Výborná e aj integrácia systému SmartThings, pomocou ktorého môžete cez televízor riadiť iné inteligentné zariadenia vo vašej domácnosti – napr. robotický vysávač, klimatizáciu a pod. Ak chcete, obraz v televízore môžete rozdeliť na dve samostatné časti – v jednej máte zobrazené aktuálne vysielanie a v druhej napr. okno sociálnej siete.

Samsung QE65LS03DZdroj: Touchit.sk
Zadná strana televízora Samsung QE65LS03D

Matná obrazovka

Práve preto je výhodou, že aktuálny model je vybavený matnou obrazovkou a naozaj sa dopadajúce svetlo z povrchu displeja neodráža. Ak si na ňom zobrazíte umelecké dielo, v podstate ani nerozpoznáte, či je to skutočný obraz alebo televízor. Naozaj je to opticky urobené veľmi dobre.

Samsung QE65LS03DZdroj: Touchit.sk
Zobrazenie umeleckého diela na televízore Samsung QE65LS03D

Samozrejme, dotyk prsta odhalí pravdu ale keď sa pozeráte, máte dobrý dojem. Matný displej eliminuje odlesky a zaručuje jasný obraz za všetkých svetelných podmienok.

Obchod s umením

Ak vypnete sledovanie televízneho alebo internetového vysielania, môžete si zvoliť režim umenia (Art Mode). Je to spôsob ako vstúpiť do svetových galérií. Niektoré obrazy máte zadarmo, ale tie zaujímavé sú dostupné vo forme predplatného. Zhruba mesiac máte na vyskúšanie zadarmo, potom si ale obrazy k vám domov musíte zakúpiť vo forme predplatného – zhruba 5 eur mesačne. Vyberáte si pritom z ponuky 2500 tých najlepších umeleckých diel. Sú to klasické diela, moderné umenie i zaujímavé fotografie – to všetko je pre vás na dosah diaľkového ovládača.

Samsung QE65LS03DZdroj: Touchit.sk
Samsung QE65LS03D a dielo od Vincenta van Gogha

Presné a verné farby

Certifikácia PANTONE k tomuto televízoru potvrdzuje presné vyjadrenie 2030 farieb PANTONE. Farby sú naozaj presné, dojem z umeleckých diel je veľmi dobrý.

Samsung QE65LS03DZdroj: Touchit.sk
Podstavec na Samsung QE65LS03D

Nastaviteľné nožičky

Nožičky k tomuto televízoru sa nasadzujú veľmi jednoducho. Máte pritom dve možnosti na nastavenie výšky televízora voči podložke. Takto si môžete umiestniť televízor tak, aby sa sem pohodlne umiestnil soundbar pod obrazovku a vytvoríte si domáce kino.

Samsung QE65LS03DZdroj: Touchit.sk
Nožičky na televízore Samsung QE65LS03D

Doplnková výbava

Navyše, prikúpiť si môžete aj otočný podstavec na zem alebo otočný môže byť aj držiak na stenu. Takto môžete orientáciu na šírku alebo na výšku. Vybrať si môžete aj dizajnové štúdio Studio Stand.

Cena: 1419 eur

Zapožičal: Samsung

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.