Pripravovaný model s prívlastkom Ultra, môže vyzerať aj takto.

Spoločnosť Sony sa snaží každoročne zaujať verejnosť niečím novým, pričom nie všetky pokusy sa končia aj úspechom a pochopením. Najnovšie sa japonský výrobca rozhodol predstaviť smartfóny s novým a neopozeraným pomerom strán 21:9 a jeho zariadenia sa môžu pochváliť super-vysokým dizajnom a zameraním na “filmové” zážitky.

Počas uplynulých týždňov sme sa mohli aj my u nás v redakcii presvedčiť, že smartfóny Xperia 10 a 10 Plus sa pohodlne držia a ponúkajú dostatočne vysoký panel pre prácu s viacerými oknami. Dizajn samozrejme nemusí vyhovovať úplne každému.

Začínajú sa objavovať informácie aj o treťom a zatiaľ nepredstavenom zariadení Xperia 10 s pomerom strán 21: 9 – Xperii 10 Ultra. Z historického hľadiska vieme, že Sony zariadenia, ktoré nesú tento názov, sú zvyčajne najväčšími telefónmi v rade. Všetko nasvedčuje tomu, že sa naozaj dočkáme aj modelu Xperia 10 Ultra. Podľa posledných únikov by mala mať Xperia 10 Ultra veľký 7 palcový displej a pokiaľ pripočítame k nemu aj horný rámik, tak to už pôjde skutočne o veľmi vysoký smartfón.

Zľava doprava: Galaxy S10e, Xperia 10 Plus, Xperia 10 Ultra

Ako bude takéto zariadenie vyzerať? Je vysoký predpoklad, že smartfón nebude nijako vybočovať z modelového radu Xperia 10 a bude kráčať v dizajnovom odkaze tohto modelového radu. Rendery pravdepodobného dizajnu a rozmerov (vyššie) znázorňujú, ako by mohla Xperia 10 Ultra vyzerať  porovnaní aj s takým Galaxy S10e, ktorý má 5,8-palcový displej.

Vo vnútri smartfónu by sa malo nachádzať to najlepšie zo strednej triedy a môžeme tak očakávať napríklad aj čipset Snapdragon 710, 6 GB pamäte RAM a 128 GB úložisko. Očakávať môžeme aj duálne fotoaparáty. Termín predstavenia nie je zatiaľ oficiálne známy, ale podľa počtu informácií sme si istí, že predstavenie už nie je ďaleko.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 oficiálne: Prvý smartfón s 21:9 displejom je tu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.