Huawei P10 a Honor 9 sú vlajkové lode dvoch sesterských značiek.

Ak ste to doteraz ešte nevedeli, Honor je sesterská značka spoločnosti Huawei. Tá sa v prípade posledných dvoch vlajkových lodí Huawei P9 a P10 spomína najmä v súvislosti s duálnym fotoaparátom, ktorý má certifikáciu Leica. V kooperácii s touto známou fotografickou spoločnosťou bol duálny fotoaparát smartfónov Huawei vyvinutý.

Aj vlajkové lode Honoru majú vo výbave duálny fotoaparát, avšak v tomto prípade by ste hľadali nápis Leica zbytočne. Logicky sa teda ponúka otázka, ako sa fotoaparáty odlišujú. A či vôbec. Fotí Huawei P10 lepšie ako Honor 9, pretože je vybavený Leica fotoaparátom? Alebo ponúkajú oba telefóny zrovnateľné výsledky?

Faktom je, že z hľadiska hardvérových parametrov vyzerajú byť oba fotoaparáty takmer totožné. Kombinujú 20 Mpx čiernobiely senzor a 12 Mpx farebný senzor. Clonové číslo je v oboch prípadoch rovnaké, f/2,2 a tak jediným rozdielom medzi oboma smartfónmi je optická stabilizácia, ktorú Huawei P10 ponúka, avšak Honor 9 ju vo výbave nemá. A samozrejme, Huawei P10 má optiku spoločnosti Leica. Na druhej strane, Honor 9 je o 100 eur lacnejší, ak berieme do úvahy odporúčané ceny pre lokálne obchody.

Ako fotia oba smartfóny sme vyskúšali v praxi. Nižšie nájdete fotografie scén, ktoré sme v tých istých podmienkach fotili oboma telefónmi. Smartfóny boli aktualizované na najnovšiu verziu softvéru a mali nastavený automatický režim. Nastavenia v oboch telefónoch boli totožné, fotili sme z ruky a žiaden z telefónov sme nijakým spôsobom nezvýhodňovali. Fotenie teda prebiehalo v rovnocenných podmienkach pre obe zariadenia.

Scéna 1:

Vľavo Huawei P10, vpravo Honor 9

Scéna 2:

Vľavo Huawei P10, vpravo Honor 9

Výrez:

Vľavo Huawei P10, vpravo Honor 9

Scéna 3:

Vľavo Huawei P10, vpravo Honor 9

Scéna 4:

Vľavo Huawei P10, vpravo Honor 9

Scéna 5:

Vľavo Huawei P10, vpravo Honor 9

Scéna 6, výrez:

Vľavo Huawei P10, vpravo Honor 9

Fototest je rozdelený do dvoch častí:

1. strana: Úvod a scény 1 – 6
2. strana: Scény 7 – 14 a verdikt

1 2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit