Galaxy S9 bude mať snímač odtlačkov prstov na chrbte.

Čítačka odtlačkov prstov je v posledných týždňoch témou číslo 1. Výrobcovia totiž musia robiť rozhodnutie – dať prednosť takmer bezrámikovému displeju alebo obyčajnému dizajnu a snímaču odtlačkov prstov na prednej strane? V prípade telefónov, ktoré majú bezrámikový displej, sa musí snímač presunúť inde a najčastejšie je to chrbát zariadenia.

Takto to vyriešil aj Samsung v prípade telefónov Galaxy S8 a S8+ a snímač odtlačkov prstov bude vedľa fotoaparátu na 99% umiestnený aj v prípade Galaxy Note 8. Pokiaľ sa však tešíte, že čítačku odtlačkov prstov bude mať v displeji zabudovaný už Galaxy S9, sklameme vás. Podľa analytikov sa tejto novinky dočkáme až o rok, v prípade modelu Galaxy Note 9, ktorý bude predstavený koncom augusta budúceho roka. O informáciách spoločnosti KGI Securities informuje portál 9to5Google.

Ak pozorne sledujete novinky zo sveta smartfónov, tieto informácie nie sú až tak prekvapujúce. Spoločnosť Qualcomm totiž nedávno predstavila technológiu ultrazvukovej čítačky odtlačkov prstov, ktorá je zabudovaná priamo v displeji. Qualcomm taktiež oznámil, že prvé telefóny s touto technológiou prídu na trh budúci rok v lete. A tento termín krásne korešponduje s predpokladaným dátumom predstavenia Galaxy Note 9. Samozrejme, Samsung si môže vyvinúť vlastnú technológiu a Qualcomm predbehnúť, avšak očividne to nie je také jednoduché.

Problém so snímačom odtlačkov prstov trápi aj Apple. Ten podľa najnovších informácií celú situáciu vyriešil takým spôsobom, že čítačku odtlačkov prstov v prípade iPhonu 8 úplne odstránil a používateľa bude biometricky autentifikovať iba analýzou tváre.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Konečne! Qualcomm predstavil snímače odtlačkov prstov, ktoré sú zabudované priamo v displeji. Na trh prídu už o rok

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit