Niké nedávno predstavilo svoju vynovenú mobilnú aplikáciu pre smartfóny. Vyskúšali sme ju.

Aplikácia Niké je dostupná pre platformy iOS a Android. Bez ohľadu na platformu smartfónu, ktorý používate, používateľské rozhranie a funkcionalita aplikácie je rovnaká. Základom je prehľadná úvodná stránka. Tá umožňuje rýchly prechod na stránku s tzv. Live stávkami – teda možnosťou tipovania zápasov, ktoré práve prebiehajú.

V rámci tejto obrazovky môžete v niektorých prípadoch sledovať aj živý TV prenos z daného zápasu alebo aspoň textový komentár, priamo v aplikácii. Živých TV prenosov je viac ako 40 000 ročne a všetky sú v rámci aplikácie dostupné zadarmo. Hneď pod Live stávkami nájdete kompletnú kurzovú ponuku a virtuálne hry. Ako fungujú, vysvetľujeme v našom videu. Základná obrazovka tiež obsahuje spravodajstvo z portálu sport.sk a prechod na zoznam aktuálnych výsledkov.

Pozrite si predstavenie aplikácie Niké vo videu 

Pohodlné tipovanie, praktické funkcie aj analýzy zápasov

Z praktického hľadiska oceňujeme zabudovanie funkcií kontrola tiketu a mapa pobočiek. Tie sa tiež nachádzajú na úvodnej obrazovke a umožňujú rýchle naskenovanie vytlačeného tiketu pre jeho kontrolu, resp. nájdenie najbližšej pobočky. Ide o užitočné funkcie.

Špecifickou funkciou, ktorá môže niekoho zaujať, je tzv. Šejker. Vďaka nemu môže vyhrať aj úplný začiatočník, princíp fungovania tejto funkcie vysvetľujeme v našom videu. Skúsenejší tipéri budú pravdepodobne tipovať najmä zápasy, ktoré si samí zvolia. Je praktické, že okrem kurzov máte k dispozícii aj podrobné štatistiky a pri niektorých vybraných zápasov aj textové analýzy. Tie vám môžu pomôcť pri rozhodovaní sa, aký výsledok natipujete. Okrem výsledkov posledných zápasov a vzájomných zápasov máte prehľad aj o tom, koľko gólov strelil daný tím v posledných zápasoch.

Kurzy, šejker aj sledovanie živých prenosov zo zápasov priamo v aplikácii

Registrácia s bonusom a overenie totožnosti priamo cez aplikáciu

Na aplikácii oceňujeme prehľadné a intuitívne rozhranie ako aj jej rýchlosť. Kurzová ponuka je rozdelená podľa športov a jednotlivých súťaží, takže žiadaný zápas nájdete rýchlo. To isté platí aj pri hľadaní výsledkov. Aplikácia tiež obsahuje zoznam podaných tiketov, umožňuje aktivovať zabezpečenie odtlačkom prstov a uskutočniť vklad alebo výber z účtu. Pri vklade kreditu sa využíva pokročilá a bezpečná banková technológia ComfortPay, kredit sa doplní v priebehu pár sekúnd.

Prostredníctvom aplikácie sa môžete tiež registrovať a vybrať si jeden z viacerých vstupných bonusov, ktoré Niké ponúka novým tipérom. V rámci registrácie je potrebné overiť váš vek pomocou dokladov, postačí ich naskenovať priamo v aplikácii. Je to zákonná povinnosť pre všetky stávkové spoločnosti, je praktické, že aplikácia tento proces uľahčuje.

Úvodná obrazovka, virtuálne hry aj obrazovka s Live stávkami

Verdikt

Aplikácia Niké pôsobí ako celok uceleným dojmom. Predstavuje mobilnú aplikáciu, ktorá je moderná, rýchla a intuitívna. Ponúka všetky funkcie, ktoré tipéri potrebujú a bonusom je prepojenie s kamennými pobočkami (nájdete si ich na mape) a tlačenými tiketmi (overíte si ich cez aplikáciu). Z pohľadu používateľa sme ocenili prehľadné rozhranie a možnosť sledovať živé TV prenosy vybraných zápasov priamo v aplikácii. Aplikácia tiež obsahuje netradičné funkcie ako Šejker a tipovanie virtuálnych hier.

Aplikácia Niké je dostupná pre smartfóny so systémom iOS a Android. V prípade verzie pre iPhone je inštalácia rýchla – aplikáciu si stiahnete priamo z obchodu App Store. Android verziu je potrebné stiahnuť priamo zo stránky Nike.sk a manuálne si ju nainštalovať do telefónu či tabletu. Na webe Nike.sk nájdete všetky potrebné informácie.

Aplikácia má intuitívne a prehľadné rozhranie

Páčilo sa nám

  • Praktická úvodná obrazovka
  • Rýchlosť aplikácie
  • Intuitívne rozhranie
  • Živé prenosy
  • Mapa pobočiek a kontrola tiketov

Nepáčilo sa nám

  • Komplikovanejšia inštalácia verzie pre Android kvôli všeobecnému obmedzeniu spoločnosti Google, ktoré sa týka všetkých stávkových aplikácií

Aplikácia Niké na stiahnutie:

Google Play
App Store

Aplikáciu Niké si môžete stiahnuť z obchodu App Store, resp. z webu Nike.sk v prípade Android verzie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit