Legendárna hra, ktorá sa hráva aj na oficiálnych súťažiach sa dočká po dlhých 12 rokoch svojho pokračovania.

Dejiny známej hry Age of Empires, ktorá má na svete viac ako 20 miliónov fanúšikov, sa začali písať v roku 1997, kedy vyšla prvá séria tejto historickej stratégie. Neskôr v roku 1999 uzrel svetlo sveta Age of Empires 2, ktorý dodnes patrí medzi najpopulárnejšie stratégie. V roku 2005 sa nakoniec pridala aj tretia séria. Medzitým prišli najmä na druhú sériu viaceré datadisky, ktoré hru rozširovali o nové dejstvá.

https://www.youtube.com/watch?v=RYwZ6GZXWhA

Hru v súčasnosti vydáva Microsoft Studios, no za vývojom štvrtej série stojí herné štúdio Relic Entertainment, ktoré má bohatú skúsenosť s vývojom stratégií. Medzi ich najpopulárnejšie hry patrí napríklad Company of Heroes.

Dátum vydania zatiaľ Microsoft neuviedol, dá sa však predpokladať, že to bude až v druhej polovici budúceho roka. Smutnou správou je podpora hry na rôznych platformách. Microsoft zatiaľ potvrdil iba Windows 10. Nedá sa ale vylúčiť, že hra sa objaví aj pre Xbox One.

Od novej série sa očakávajú výraznejšie zmeny a vylepšenia, nakoľko od poslednej série ubehlo už dlhých 12 rokov. Ako trajler naznačuje, v hre sa objavia domorodí Američania, Briti, Gréci, Japonci a ďalšie kultúry. Dej teda začína v Starom Grécku a pokračuje až po americkú revolúciu.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Microsoft vydá Age of Empires: Definitive Edition s podporou 4K rozlíšenia

Značky: