Dôležitá informácia, ktorá sa týka tohtoročného ročníka Pro Evolution Soccer je, že PC verzia je konečne na úrovni konzol Xbox One a PS4. Konami doprialo PC hráčom nový engine a na výsledku je to poznať. Grafika je skvelá, aj keď z hľadiska celkovej prezentácie je FIFA stále o niečo lepšia. Avšak čo sa variability a pocitu realizmu futbalu týka, Pro Evolution Soccer 2018 nemá konkurenciu.

PES 2018 zaujme oficiálnou licenciou pre Ligu majstrov a Európsku ligu. V hre nájdete aj národný tím Slovenska a režim myClub, ktorý chce konkurovať Ultimate Team-u v prípade FIFA. V tomto prípade nebudete zbierať kartičky, ale tím snov si vybudujete aj tak.

Nevýhodou hry je nie ideálne hranie proti iným živým hráčom cez internet. Často je problém nájsť protivníka, resp. takého, ktorý má podobné schopnosti ako vy. Výhodou je už spomenutý bezkonkurenčný pocit z futbalu.

Hodnotenie: 4/5, 80 %
Cena: 59,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit